VÁLOGATOTT – a felnőttkeret 14 játékosa kapott meghívót a nemzeti csapatokba

A Real Madrid kilenc különböző ország válogatottjába delegál játékosokat a szeptemberi válogatott mérkőzésekre. Ramos és Carvajal Spanyolország, Varane és Areola Franciország, Hazard és Courtois Belgium, Bale Wales, Modrić Horvátország, Kroos Németország, Jović pedig Szerbia színeiben vesz részt a 2020-as EB-selejtezőkön. A többiekre barátságos meccsek várnak, így az Uruguay csapatába meghívott Valverde, és a brazil trió, Casemiro, Vinicius Jr. és Militão ezúttal tét nélkül játszhatnak.

Románia – Spanyolország (szeptember 5., 20:45), Spanyolország – Feröer-szigetek (szeptember 8., 20:45)
A heti meccsdömpinget a spanyolok nyitják az általunk érdekelt meccsek közül. A La Rojára az ötödik és a hatodik selejtező vár, Ramosszal és Carvajallal a fedélzeten nem kizárt a 100%-os mérleg megőrzése. Elsőként a második helyezett Románia vár a srácokra idegenben, a nemzeti stadionban, Bukarestben. Aztán hazatérnek a srácok, és a sereghajtó Feröer-szigeteket fogadják az El Molinónban. A románok elleni találkozót élőben közvetíti a Sport 1.

San Marino – Belgium (szeptember 6., 20:45), Skócia – Belgium (szeptember 9., 20:45)
A belga csapat jelenleg vezeti az I jelű csoportot, és erre minden esélye megvan a következő két kör után is. Hazard és Courtois válogatottja az Olimpiai Stadionban lép pályára San Marinóban, majd a túracipőt felhúzva mennek is Skóciába, ahol a Hampden Parkban vár rájuk a skót nemzeti tizenegy a hatodik körben.

Németország – Hollandia (szeptember 6., 20:45), Észak-Írország – Németország (szeptember 9., 20:45)
Természetesen Toni Kroos ezúttal is bekerült a német keretbe, akik szintén két EB-selejtezőn játszhatnak majd. Az első mérkőzés (papíron) a csoport rangadója és a játéknap egyik legjobban várt meccse lesz a hollandok ellen Hamburgban, majd jön a 4 meccsen eddig hibátlan Észak-Írország elleni csörte a Windsor Parkban, Belfastban. A Sport 1 élőben adja majd a német – holland meccset.

190903_Nemetorszag

Szlovákia – Horvátország (szeptember 6., 20:45), Azerbajdzsán – Horvátország (szeptember 9., 18:00)
A Modrić által vezetett horvátok az E csoport második helyezettje, a szlovák válogatott ellen folytatja a selejtező-sorozatot, amely után Lukáék utolérhetik a csoportelső (és szabadnapos) magyar válogatottat. Másik meccsük hazájuktól távol vár rájuk, hiszen a bakui Backcell Arenában Azerbajdzsán csapata szeretné megszorongatni őket majd. Az azeriek elleni összecsapást a Sport 1-en lehet követni élőben.

Wales – Azerbajdzsán (szeptember 6., 20:45), Wales – Fehéroroszország (szeptember 9., 20:45)
Gareth Bale-re és társaira szintén két meccs vár, de ebből csak az egyik lesz tétmérkőzés. Az E-csoportnál maradva először a sereghajtó azerieket fogadják a Cardiff City Stadiumban, majd ugyanitt várják egy teapartira a fehéroroszokat is, de csupán barátságos keretek között.

Brazília – Kolumbia (szeptember 7., 2:30), Brazília – Peru (szeptember 11., 5:00)
Casemiro, Vinicius Jr. és Militão egyaránt tagjai Tite legfrissebb keretének, akik ezúttal barátságos meccseket játszanak majd, méghozzá az Egyesült Államokban. A kolumbiaiak ellen Miamiban játszanak majd, a Hard Rock Stadiumban, majd irány LA, és a Memorial Coliseum, ahol négy nappal később Peru vár a brazilokra.

Franciaország – Albánia (szeptember 7., 20:45), Franciaország – Andorra (szeptember 10., 20:45)
Egy kötelező és egy még kötelezőbb tétmeccs vár a franciákra hazai pályán. Varane és Areola csapata ki sem mozdul majd a Stade de France-ból, ahol hetedikén Albániát, tizedikén pedig Andorrát fogadják majd. A H csoportban három kilenc pontos csapat van jelenleg, a franciák talán most el tudnak szakadni a török-izlandi kettőstől.

Costa Rica – Uruguay (szeptember 7., 4:00), USA – Uruguay (szeptember 11., 2:00)
Uruguayra kettő tét nélküli mérkőzés vár majd, ezúttal is Valverdével a keretben. Először Costa Ricába utaznak, ahol a Los Ticos a nemzeti stadionban fogadja őket, majd tovaszállnak az USA-ba, ahol a Busch Stadium gyepén kell megküzdeniük az Egyesült Államok válogatottjával.

Szerbia – Portugália (szeptember 7., 20:45), Luxemburg – Szerbia (szeptember 10., 20:45)
A szerb válogatottra több európai csapathoz hasonlóan két selejtező vár, egy otthon, egy idegenben. Luka Jović és csapata először a portugálokat fogadja a Crvena zvezda stadionjában, majd három nap múlva repülnek Luxemburgba, ahol a jelenleg második házigazda ellen kell begyűjteniük a három pontot. A szerb – portugál összecsapást élőben közvetíti a Sport 1.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK