Zidane: Eden nincs játékra alkalmas állapotban

Zinédine Zidane megtartotta szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, melynek során beszélt a Villarreal elleni találkozóról, a csapatról, néhány játékosáról, a sérültekről és az átigazolási időszak végéről.

„A saját és a csapatom nevében is sok erőt küldök Luis Enriquének és családjának a lányával történtek miatt. Ez egy nehéz időszak számukra, gondolunk rájuk.”

„Ezt a meccset az idény legfontosabbjaként kezeljük, mivel ez a következő találkozónk. Tudjuk, hogy fontosak a pontok itt, az idény elején. Jó teljesítményt akarunk nyújtani a pályán. Jó hetünk volt, jó a hangulat. A Villarreal remekül tartja a labdát. Lehet, hogy nem a legjobb eredményeket érték el az első meccseken, de képesek megnehezíteni az ellenfelek dolgát, mivel van néhány kiváló játékosuk. Jól felkészültünk a találkozóra a héten.”

„Végül ez az a keret, ami rendelkezésemre áll, büszke vagyok a játékosokra, akik itt vannak. Az én szememben ők a legjobbak. Ha szeretnél is néhány változtatást, a legfontosabb az, hogy az idény kezdetére boldog legyél, én pedig az vagyok. Szeptember 2-ig bármi megtörténhet, de nem panaszkodhatok a keret kapcsán. Rossz helyen lennék, ha nekiállnék panaszkodni emiatt a keret miatt. Minden edző szívesen dolgozna ezzel a csapattal, büszke vagyok rájuk.”

Zidane

„Én a pályán hozom a döntéseket, csak ez foglalkoztat. Az elnökkel mindig kiváló volt a kapcsolatom. Ő az elnök, ő hívott, hogy jöjjek és játsszak ebben a nagyszerű klubban, ezt sosem fogom elfelejteni. Mindenki azt lát bele a dolgokba, amit akar. Nekem jó a kapcsolatom az elnökkel, azt pedig nem tudom irányítani, hogy mások mit mondanak, de nem is érdekel. A napi munkánkkal foglalkozom, illetve azzal, hogy lehetőégem van edzőként dolgozni ennél a nagyszerű klubnál.”

„Eden el tud utazni a válogatotthoz, hogy megvizsgálja az orvos. Jelenleg nem alkalmas a játékra. Mi ezzel klubként tisztában vagyunk, ahogy a játékos is. Belgium érdekében is remélem, hogy ez megoldódik.”

„Nem lehetek boldog így, hogy látom a játékosokat megsérülni. Az ilyen dolgok sajnos időről időre előfordulnak. A fizioterapeuták és az orvosok a legjobbjukat adják, hogy mielőbb visszakapjuk a játékosokat, remélem, hogy hamarosan mindenki visszatér.”

„Előfordulhat, hogy Navas távozik, de most az a fontos, hogy holnap velünk lesz, mi pedig megpróbáljuk megnyerni a meccset. Ahogy mindig, most is bármi megtörténhet szeptember 2-ig. Holnap fontos meccsünk van, csak arra koncentrálok.”

„Új kapus? Meglátjuk, hogy mi lesz. Most a holnapi meccsre kell koncentrálnunk. Keylor utazik velünk, aztán meglátjuk, hogy mi történnik.”

„Igazolások? Hétfőig még bármi lehet. Egy nagy igazolás, két nagy igazolás… Meglátjuk. A fontos most a holnapi meccs.”

Nem számít, hogy BL-esélyes csapat vagyunk-e. Túl kell lépnünk azon, ami tavaly történt. Hiszünk magunkban és abban, amit el akarunk érni ebben a sorozatban. Nyugodtak vagyunk.

„A PSG egy rendkívül versenyképes csapat, a sérültek ellenére is. Nagyszerű keretük van, nehéz küzdelem lesz. A mérkőzés látványos lesz, ez biztos. Ez lesz az első csoportmeccs, biztosan rendkívüli küzdelem lesz.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…