Keylor hétfőn a PSG játékosa lesz

Mindenki megállapodott mindenkivel, csupán gyakorlati oka van, hogy a bejelentés a bajnoki fordulót követően történik meg.

Keylor Navas hétfőn, az átigazolási időszak utolsó napján lesz a PSG játékosa.

A francia együttes 15 millió eurót, illetve a spanyol bajnokságban korábban már megfordult világbajnok kapus, Alphonse Areola játékjogát adja cserébe a blancóknak a Costa Rica-i hálóőr játékjogáért. Keylor három évre ír alá Párizsba évi nettó 6 millió eurós fizetésért.

A PSG és Keylor közötti megállapodás már létrejött, és nem is különbözik sokban attól, amiben egyszer már megegyeztek júniusban, amikor még Antero Henrique volt a PSG sportigazgatója.

Keylor tagja lesz a Villarreal elleni keretnek, ami az utolsó alkalom lesz, hogy Zidane csapatának tagjaként utazik. Annak, hogy a megállapodás létrejötte ellenére miért várnak a klubok a hivatalos bejelentéssel, egyszerű gyakorlati oka van. Nem volt megoldható, hogy mindent időben lezongorázzanak a felek ahhoz, hogy Navast már nevezni tudja a PSG a Metz ellen, Areolát pedig a Madrid a Villarreal ellen. Mindkét csapatnak egyszerűbb volt, hogy megtartsák a játékosaikat a soron következő mérkőzésre, majd hétfőn tegyék hivatalossá a transzfert.

Keylor Navas

Annak ellenére, hogy Keylor jövője sokáig téma volt a nyáron, a Costa Rica-i kapus a madridi keret egyik legkedveltebb játékosa maradt, nem csak a szurkolók, hanem a játékostársak körében is. Sokuknak rendkívül furcsa lesz őt a PSG színeiben látni, amikor a két csapat találkozik a BL csoportkörében Párizsban szeptember 18-án, majd a Bernabéuban november 26-án. Az üzlet már a BL-sorsolás előtt létrejött, az pedig, hogy a két csapat egy csoportba került a tornán, nem befolyásolt semmit.

Keylor 5 idény után búcsúzik a Madridtól, mely idő alatt 162 alkalommal lépett pályára és kulcsszerepet játszott a sorozatban megnyert 3 BL-győzelemben. A 32 éves játékos emellett négy klubvilágbajnoki címet, három UEFA-Szuperkupát, egy bajnokságot, egy Spanyol Szuperkupát is nyert a spanyol fővárosban.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK