James: Felkészülés helyett szemöldök és frizura

A kolumbiai válogatott korábbi orvosa, Dr. Héctor Fabio Cruz szerint James Rodríguez esetében hozzáállásbeli problémák vannak, és ha a játékos ezen nem változtat, az egészségét és a karrierjét kockáztatja.

„James nem koncentrál eléggé a munkájára. Ahelyett, hogy a következő idény előkészítésén dolgozott volna, elment, megcsináltatta a szemöldökét és a haját.”

„Nézzük például Cristianót. Kivett egy hét szabadságot, elment a jachtján a családjával Görögországba. A következő héten 15 ember dolgozott azon, hogy felkészítsék az új idényre. Ő a legprofibb srác, akit ismerek.”

„Egy játékos, aki évi 7,5 millió eurót keres, nem hagyhatja figyelmen kívül a felkészülést. Az olyan nagy csapatok, mint a Madrid, elvárják a professzionális viselkedést, a megfelelő felkészülést, de ennek a srácnak még nem nőtt be a feje lágya. Nem készült fel rendesen. Egy játékos, aki hónapokat tölt távol a futballpályától, buliról bulira jár, hogy fog visszarázódni? Először még valahogy visszakerül a csapatba. Semmibe veheted a biomechanikát, a speciális feladatokat, amikkel nem értesz egyet, de ha megfelelően felkészülne, akkor nem szenvedne ennyit.”

James

„Már korábban is megjósoltam, hogy ez nem fog működni. Annak idején sérülten hagyta el a világbajnokságot, bérelt egy privát gépet, elment strandolni, lazulni, ezt pedig így nem lehet. A Copa América után Medellinbe jött, nem pedig dolgozni. Mennyi ideig is volt munkanélküli?”

„Egy sportolónak fel kell készítenie a testét a nagy igénybevételre. Ez az ő feladata. James nem hagyhatja abba a munkát, mivel tudja, hogy vannak hiányosságai, amiken minden nap dolgoznia kell. Ha leáll, bukja az egész évet.”

„Ha ezt meg akarja oldani, akkor a mentalitásán, hozzáállásán kell változtatnia. Csodás játékos, de nem jól kezeli a karrierjét. Játszik két meccset, de a harmadikon már nem tud, mert túl nagy az igénybevétel. Aztán kezdheti elölről az egészet, ha addig nem foglalja el más a helyét és végül nem játszik. Ezt pedig már néhányszor átélte.”

„A futball olyan, mint egy gyorsvonat, ami 350 km/h-val halad. Ha kiszállsz egy állomáson, többet esélyed sem lesz újra felszállni rá. Szemöldököt, frizurát csináltatni, magazinokban szerepelni, újabb és újabb barátnők… Ez mind egyenlő a kiszállással. Ez nem mehet így tovább, mivel a többiek nem szállnak ki, nem adnak előnyt.”

James

„A pihenés egy dolog, a munka elhanyagolása viszont már egy másik történet, aminek nem szabad teret engedni. Más, mint megállni. Meg kell változtatni a munkamódszert, ki kell dolgozni a megfelelő struktúrát.”

(A meglévő sérülésére utalva –  a szerz. kieg.) „Speciális erősítő munkára van szükség, aminek rengeteg eleme lehet. Az egész érintett területet meg kell erősíteni, csökkentendő a további sérülések, fájdalom kialakulásának esélyét. Az eredmények kézzel foghatók, de csak akkor, ha dolgozol értük.”
 

Forrás: Futbolred
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK