A Dupont-módszer: Hét sérült még szeptember előtt

A nagynevű érkezők, a rengeteg elköltött pénz adta a Real Madriddal kapcsolatos hírek alapját a nyári átigazolási időszakban. Mindeközben Zinédine Zidane esélyt kapott arra, hogy megreformálja a keretet, ami az előző idényben hatalmas csalódást okozott a szurkolók számára. Lehet ezzel vitatkozni, de az egyik legfontosabb igazolás mégis talán Grégory Dupont volt.

Az erőnléti edző azután szerzett hírnevet magának, hogy a francia válogatott 2018-ban megnyerte a labdarúgó világbajnokságot, a Real Madridnál pedig azt az Antinio Pintust váltotta, akinek miután megromlott a viszonya Zidane-nal, az Inter Milanhoz távozott. A blancók ugyanúgy jelentették be a szakember érkezését a weboldalukon, ahogy a játékosok igazolásánál azt megszokhattuk. Hazája válogatottja felért a válogatott labdarúgás csúcsára Oroszországban, ráadásul úgy, hogy egyetlen sérülés nélkül, fizikális fölényben és hatalmas energiával felvértezve gázoltak át az ellenfeleiken.

Az előző idényben Lopetegui irányítása alatt Oscar Caro volt az erőnléti edző, őt kiáltották ki a sikertelenség egyik felelősének, most pedig megérkezett a „Tudós” becenévvel ellátott szakember. „Egy kutató vagyok” – mondta magáról. „Bízom a tudományos eredményekben, szeretem a gyakorlatot kutatással vegyíteni. Ez két olyan terület, ami 15 éve még nem fért meg egymás mellett.”

A futball világában a legjelentősebb trófeákat júniusban osztják, az év végi ítéletet az erőnléti edzőkre is kimondják. Tisztán látszik, hogy Dupont első lépései a Madridnál nem a vártaknak megfelelően alakulnak.

Dupont

Még csak a harmadik tétmérkőzés előtt állunk a 2019/20-as idényben, de Zidane már hét játékosát veszítette el izomsérülés miatt. A szakember kevesebb mint két hónapja dolgozik a kerettel, hiszen július 8-án érkezett. Összességében tíz sérülést számolhatunk össze a keretből, amik leginkább pont azokat a játékosokat érintették, akiket azért igazolt a Madrid, hogy frissességet hozzanak a csapatba. Ezzel kapcsolatban nem igazán lehet következtetéseket levonni addig, amíg mondjuk szeptember végére nem küldhet pályára egy olyan csapatot, ami a beígért új irányt képviseli.

Igaz, hogy a Real Madrid az előszezonban sűrű naptárral rendelkezett, hét barátságos meccsük volt többek között olyan ellenfelek ellen, mint a Bayer, az Arsenal, az Atlético Madrid, a Tottenham vagy a Roma. Ehhez hozzájött még a Celta és a Valladolid elleni két bajnoki, így pedig még akár érthető is, hogy előfordul néhány izomsérülés. De az a mennyiség, ami most a blancóknál mutatkozik, már némi aggodalmat keltett Valdebebasban.

Úgy tűnik, hogy a beosztás ad némi haladékot Dupontnak, Zidane-nak és az edzői stáb többi tagjának. A Villarreal elleni mérkőzés után két hét válogatott szünet következik, ezalatt pedig mindenki azon dolgozik majd, hogy a sebek begyógyuljanak. A cél az, hogy a harmadik mérkőzés után a csapat 9-ből 7 ponttal álljon a ligában, bár fontos megjegyezni, hogy az elmúlt hét mérkőzésből, amit a csapat a La Cerámicában játszott, mindössze kétszer távozott három ponttal. Ha ez sikerül, a későbbiekben állandósítani kell a formát. Ez persze erősen függ majd a csapat erőnlététől, ezért is figyeli most mindenki árgus szemekkel Dupont-t és a tudományát. 
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK