Mi hiányzik a Real Madridból?

Mindössze nyolc nappal a nyári átigazolási időszak lejárta előtt a Real Madriddal kapcsolatban még mindig sok a kétség, illetve egyértelműen azonosítható nyolc gyengeség is, így pedig felmerül a kérdés: Képes ez a keret címekért küzdeni? Sok dolgot kell még Zinédine Zidane-nak megváltoztatnia annak érdekében, hogy a legnagyobb trófeákért harcoljon a csapata.

1. Gólok
Karim Benzema lövi a gólokat, de Luka Jović már megkapta a csereember státuszt. Gareth Bale, James Rodríguez, Isco, Vinícius és Hazard részéről is fontos lesz, hogy kivegyék a részüket a Cristiano Ronaldo által hagyott űr betöltéséből. Az embernek az az érzése, hogy ahhoz, hogy ez sikerüljön, szükség van egy olyan szupersztárra, mint Neymar vagy Pogba.

2. Sebesség
Zidane egyik legjelentősebb problémája, amivel szembesülnie kellett, az a Real Madrid játékának sebessége. Toni Kroos, Casemiro és Luka Modrić, esetenként pedig Isco sem elég gyors és energikus, a játékuk pedig lassú és kiszámítható.

Minden eltelt idénnyel egyre haloványabbak, most pedig már csak árnyékai annak a triónak, amely három BL-t nyert meg sorozatban.

Hiány

3. Középpályások
Sokszor szóba jött már a gólok hiánya a Real Madriddal kapcsolatban, de a középpálya rövidsége még nagyobb problémát jelent Zidane számára, aki még az átigazolási időszak lejárta előtt szerette volna megreformálni a csapat motorját.

Casemiro cseréjét, Marcos Llorentét eladták, Kroos és Modrić alternatívája, Dani Ceballos kölcsönbe távozott, Zidane pedig Fede Valverdének adott lehetőséget.

Mindenesetre úgy tűnik, hogy Zidane vágya, miszerint Pogba a klub játékosa lesz, ebben az átigazolási időszakban szinte lehetetlen.

A Real Madrid középpályája végül rosszabb lesz a 2019/20-as idényben, mint a 2018/19-es idényben volt.

4. Védelmek feltörése 
Hazard sérülése után Viníciusra marad az ellenfelek védelme mögé kerülés és azok feltörésének terhe, de ő nyomokban sem hasonlít arra az izgalmas fenyegetésre, aki az előző idényben berobbant.

Marco Asensio hosszú távú kiesése és Isco formán kívülisége azt jelenti, hogy szükség van egy olyan játékosra, mint Neymar.

5. Irányítás mindkét tizenhatoson belül
Igaz, hogy nem kell jól játszani ahhoz, hogy meccseket nyerj, egyszerűen csak meghatározónak kell lenned a pálya két végén.

Thibaut Courtois nem Iker Casillas, az eddigi statisztikáiban pedig rengeteg csalódást keltő vereség és döntetlen szerepel.

A másik kapu előtti problémáról már volt szó, de látthattuk is a Valladolid ellen, hogy mi a gond.

6. Kispad
Hat hónap és 300 millió elköltött euró után Zidane továbbra sem elégedett a lehetőségeivel.

A reform, amire mindenki várt, elmaradt.

„Ki kellett volna vágni a labdát a pic*ába.” Szerinte ezt kellett volna tennie a csapatnak 1-0 után a Valladolid ellen, ami mindent elmond az erőforrásokról az általa irányított, több száz millió euróból összerakott keretben.

7. Utánpótlás
Vinícius, Asensio, Ceballos, Odriozola, Lunin, Rodrygo, Kubo, Vallejo és Theo is a keret megfiatalítása miatt érkezett, azonban a Valladolid elleni kezdő minimálisan különbözött a 2014-es csapattól (Casillas – Courtois, Pepe – Varane, Modrić – Casemiro).

A 29 éves átlagéletkor (Modrić nélkül) jól mutatja, hogy miért is halványul ez a csapat a megújítás nélkül.

2014-es csapat

8. Világklasszis igazolások
Több mint 300 millió eurót költöttek, de egyedül Hazard az, aki a kezdőbe érkezett. Ferland Mendy Marcelo cseréje, Jović Benzemáé, Militão Varane-é, Rodrygo pedig vagy a Castillában játszik, vagy kölcsönbe megy.

Ha a Real Madrid címeket akar nyerni, kell egy olyan nagy név, mint Pogba vagy Neymar.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK