Igen, a Real Madridnak szüksége van Neymarra

A MARCA újságírójának szubjektív véleménye a brazil sztár leigazolásával kapcsolatban.

A „Neymar-hét” előtt, amikor majd végleg eldől a brazil következő idényének sorsa, mindenki tudja, hogy törékenyek a bokái, hogy kockázatos az ötödik lábközépcsontja, mivel már kétszer is eltört. Az is ismert tény, hogy sosem hagyná ki nővére születésnapi buliját Rióban, és hogy képes komolytalan, problémás srácként viselkedni. Aztán persze túl sokszor lő a tizenhatoson belülről és megalázza az ellenfeleket.

Mindenesetre ő ennyire jó.

Hadd emlékeztessek mindenkit egy apró tényre. A fentiek mellett Neymar a világ három legjobb játékosának egyike. Nem ismerek nála jobban cselező játékost, emellett rengeteg gólt is szerez.

Neymar

Azok, akik azt mondják, hogy megbukott a PSG-nél, általában elfelejtik azt az 52 gólt és 27 gólpasszt a két idény alatt lejátszott 58 mérkőzésén, ami 0.89 gólt jelent meccsenként. „De a francia bajnokság hulladék.” Nos, akkor nézzük a Bajnokok Ligáját. 11 gól és 5 gólpassz 13 meccsen. A brazil válogatottban 60 gól és 41 gólpassz 97 meccsen, 0.68-as gólátlaggal. Vannak, akik azért ezeknél rosszabb mutatókkal buknak meg.

A Valladolid ellen a Real Madrid jó első félidőt hozott, bár ez sem volt elég a vezetés megszerzéséhez. Lehet, hogy Hazard nem volt a pályán, aki bár sztár, de közel sem olyan gólerős, mint Neymar. A szünet után Zidane csapata ismét az előző idényben látott hiányosságait láttatta, az elköltött 300 millió euró ellenére is.

Ezért kell a Real Madridnak Neymar. 

Messi és az egész barcelonai öltöző pedig pontosan azért helyez nyomást a klub vezetésére, hogy ők igazolják le a brazilt, ne a Real Madrid, mert tökéletesen tisztában vannak vele, hogy mire képes.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK