Zidane: Három pontot érdemeltünk volna

A francia mester a Valladolid elleni döntetlen után is megtartotta szokásos mérkőzés utáni sajtótájékoztatóját.

„Keserű szájízzel távozom, mivel a feladat nehezebb részét, a gólszerzést teljesítettük a második félidő végén, de három perccel később kaptunk is egyet. Ez nagyon dühítő. Nehéz helyzet ez, bonyolult és kemény, amikor tudod, hogy többet érdemeltél volna, három pontot. Különösen az első félidő helyzetei alapján, ahol csak a gól hiányzott.”

„Nem Kroos labdavesztése miatt volt, egy ilyen bármikor előfordulhat, de védekezésben teljesen szétestünk. A nehezebb részen túl voltunk, de a labdát ki kellett volna vágnunk onnan a pic*ába. Nem tudtunk nyerni, javulnunk kell és mind a 90 percet végig kell játszanunk, mivel nem engedhetjük meg magunknak, hogy csak 60-70 percig tegyük oda magunkat.”

„1-0-nál gyakorlatiasnak kellett lennünk, nagyobb meggyőződésre volt szükségünk, amikor a meccs próbára tett minket. Ma az történt, ami, ezt el kell fogadnunk. Tegnap elmondtam, hogy ez nem lesz egy sétagalopp, bármelyik csapat képes gondot okozni. 90 percen át kell játszani, ha pedig úgy játszottunk volna végig, mint az első félidőben, akkor lett volna lehetőségünk a győzelemre.”

Zidane

„James remekül játszott. Lecseréltem, mivel kapott egy rúgást, ha pedig ilyen történik, akkor nem szeretek kockáztatni. Jó volt az első félidőben, ahogy a csapat többi tagja is. Volt gólszerzési lehetősége is.”

"Vinícius a második játékrészben száll be, ami nagyon rosszul sikerült."

„Nem a gólok hiányoznak. Jobban kell hinnünk abban, amit csinálunk. Jović eltalálta a kapufát az első labdaérintésével, Benzema pedig be is talált. Ki kell tartanunk, tudnunk kell, hogy mit kell tennünk, ha  a dolgok megváltoznak. Az első félidővel elégedettek lehetünk, sok helyzetet dolgoztunk ki. A gólok nem jöttek, de sokkal pozitívabbnak és magabiztosabbnak kell lennünk. Mennünk kell előre és 90 percen át hajtanunk kell.”

„Természetesen érzem a nyomást. A szurkolóinknak mindig mögöttünk kell állniuk. Tudom, hogy nehéz az ilyen helyzetekben, de ugyanazt kérem tőlük, amit akkor kaptunk, amikor címeket nyertünk. Szükségünk van rájuk, mi pedig minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni.”

„A második félidőben nem fizikálisan estünk vissza. Az idény elején vagyunk. A forróságot sem okolhatjuk, mivel az mindkét csapat számára ugyanolyan. Nem voltunk kellően magabiztosak, a játékunk pedig nem volt kellően gördülékeny. Ez nem fizikális probléma.”

„Jović és James is fontos játékosok számunkra, akik sok variációs lehetőséget biztosítanak. Ha 4-4-2-t játszunk, a Benzema – Jović páros szintén egy újabb opció.”

"Örülök, ha Benzema betalál."

Forrás: realmadrid.com, AS, MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK