Nyárbúcsúztató hiszti és siránkozás

Hamarosan itt a vége az átigazolási szezonnak, de azért még bőven vannak nyitott kérdések a Real Madrid háza táján. Potenciális érkezők és távozók sora váltja egymást a különböző külföldi sajtótermékek hasábjain, de ez egy ekkora klub életében valahol természetes is. Mi igyekszünk szűrni ebből a halmazból, megválogatjuk a forrásainkat, de persze megvalósíthatatlan, hogy csak olyan információt hozzunk le, ami 100%-ig biztos. Az átigazolási hírek rengeteg szurkolót érdekelnek, mi is szeretünk találgatni, hogy x vagy y jön-e, nem jön, ha jön, hol lesz a helye, ki távozik, hova távozik satöbbi. Éppen ezért találjuk teljesen szükségtelennek a mindennapos hisztizést, okoskodást, megmondást és siránkozást a kommentek között. Elég volt.

Igen, sok lélekbe gázolunk most bele, nyilván lesznek dühös reakciók, kivett lájkok, de megéri. Megéri fellépni, és talán kicsit túl sokat is vártunk ezzel, de jobb később, mint soha. Ugyanis lassan mozgalmi szinten próbálják meg egyes hangadók generálni a feszültséget az átigazolási cikkek, hírek alatt, kvázi kötelességnek érezve a fontoskodó rosszallást és megvetést. Egyvalamit kellene megérteni. Ez az irány a működésünk egy szegmense a sok közül, és amíg érdekelni fogja a szurkolók egy részét, addig ezek az írások, cikkek, pletykák ugyanúgy megtalálhatóak majd nálunk. Semmi probléma nincsen azzal, ha ez valakit nem érdekel, nem köt le, és már unja ezeket a híreket, szerencsére van lehetőség ezeket a posztokat kihagyni, és nem kötelező se reagálni rá, se kommentelni ezek alá. Ugyanis míg az építő jellegű kritikára odafigyelünk, és mindig szívesen vesszük, az a szint, amiről most beszélünk, egy négyéves kiscsoportos homokozólapátos csapkodásához hasonlatos. Sajnos ebben az esetben viszont a leggyakrabban felnőtt emberekről beszélünk, akik egyszerűen vagy kívánják a figyelmet, vagy szétfeszíti a mellkasukat a büszkeség, hogy interneten jól odamondhassanak.

Viszonylag gyorsan szállítjuk nektek a hivatalos honlap híreit, a kereteket, a nyilatkozatokat, közvetítjük és értékeljük a meccseket, szubjektív cikkeket írunk, meccsnézéseket szervezünk, újabban kiváló grafikákkal is kedveskedünk, mindezt abszolút a szabadidőnk rovására, ingyen, minden futballkedvelőnek (mivel tudjuk, hogy nem csak madridisták követnek minket). Éppen ezért ocsmány érzés kis csapatunknak, amikor rendszeresen lábtörlőnek használ minket az átigazolási pletykák alatt néhány követő, de próbáltunk elnézőek és türelmesek lenni. Ugyanis többségében csak egy hajóban evezünk, egy csapat felé húz a szívünk. Sohasem állítottuk, hogy amit lehozunk pletykaként, az 100%-ig úgy is lesz, ha valami hivatalos hír, azt kiemeljük. Mi nem jutunk el a tárgyalóasztalokhoz, nem beszélünk ügynökökkel és sportigazgatókkal, nem vagyunk egy játékosnak sem a haverja, így mi is csak a külföldi (elsősorban a spanyol) forrásokra hivatkozva írunk dolgokról. Ráadásul biztos egy részének komoly valóságalapja lehet egy szakaszon, de a tárgyalások el tudnak halni ezer és ezer ok miatt (ügynök, játékos, pénz, bónuszok, sérülés, jobb ajánlat, stb.). 

190823_szurkolóinkÉrtük, értetek csináljuk ezt napról napra

Szóval oké, megértjük, ha valaki már baromira unja a nyarat, és a kerettel kapcsolatos találgatásokat. Viszont mi meg azt unjuk, hogy egyre gyakrabban találkozunk olyan tartalommal a hozzászólások között, ami jóindulattal sem nevezhető se építő jellegűnek, se hasznosnak. Úgyhogy mindenkit kérünk, hogy vegye ezt egyfajta figyelmeztetésnek, mert bár szeretnénk minél több emberhez eljutni, minél több madridistát tájékoztatni a klub mindennapjaival kapcsolatban, összehozni a hazai szurkolói társadalmat, de nem minden áron.

Egy hasonlat a végére: tekints az oldalunkra úgy, mint egy zöldség-gyümölcsösre. Ha kedveled ezeket, biztos sok olyan élelmiszert találsz, amit szívesen elviszel. Dinnyét, paprikát, paradicsomot, de mondjuk a krumplit nem. Mi a megoldás? Viszel dinnyét, paprikát, paradicsomot és valószínűleg nem állsz a burgonya fölé és ordítod oda a zöldségesnek, hogy „ÉN A KRUMPLIT NEM SZERETEM ÁM, AKKOR MINEK ÁRULJA?!” Ugye.
 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK