Keylor Navas a távozását kérte

Érdekes nap volt a tegnapi mind a stáb, a klub, mind pedig Keylor szemszögéből. A spanyol lapok egyöntetűen arról informálnak, hogy a Costa Rica-i kapus a távozását kérte a klubtól, mivel nem szeretne másodhegedűs lenni.

Zinédine Zidane teljesen egyértelművé tette, hogy a Real Madrid első számú kapusa Thibaut Courtois lesz az előttünk álló idényben. Ezen döntését már korábban is közölte a hálóőrökkel, ám akkor Navas úgy gondolta, hogy a döntés ellenére is harcolni fog a helyéért. Úgy tűnik, a kapus mostanra fogadta el igazán a döntést. Keylor nem elégedett a szerepével, nem szeretne cserekapus lenni a Real Madridnál, így a klub engedélyét kérte a távozáshoz.

A vezetőség, valamint a klub átigazolásokért felelős dolgozói már keresik a lehetséges megoldást, illetve a kapus helyettesét is. Igen, ez a legérdekesebb a történetben, hogy Keylor nem sokkal Lunin kölcsönadása után döntött, amivel meglehetősen nehéz helyzetbe hozta a klubot, tekintve, hogy nincs elérhető, megfelelő rutinnal és tehetséggel rendelkező második számú hálóőr-jelölt házon belül. A klubnak tehát igazolnia kell valakit, a cél pedig az, hogy egy tapasztalattal rendelkező játékos érkezzen.

Andriy Lunin visszatérése nem lehetséges, hiszen a kölcsönszerződése 2020 nyaráig szól, ám utána minden gond nélkül visszatérhet, és így szinte biztosan garantált helye lesz a 2020/21-es keretben. Ha hinni lehet a MARCA-nak, az ukrán kapust Navas helyzetétől függetlenül is kölcsönadták volna, a rendszeres játéklehetőség érdekében.

Az előző idény végén Keylor nagyon közel került a PSG-hez, ám végül a maradás mellett döntött, így az üzlet meghiúsult. És bár most más lehetőségei is lennének, a PSG még mindig nem igazolt kapust, és továbbra is figyelemmel követi Keylor sorsát – mindez a Neymar-üzlet tekintetében is érdekes tényező lehet.

Egy biztos: Zidane nem fogja folytatni a rotációt a kapusposzton – ami tekintve, hogy ez egy állandósságon és bizalmon alapuló poszt, nem is biztos, hogy nagy baj. Navasnak volt lehetősége elbúcsúzni a szurkolóktól az előző idény végén, sőt az előszezon közben is, a döntés pedig továbbra is az ő kezében van, hiszen a klub nem készteti távozásra.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK