Courtois: Jó reflexeim vannak, a védésem pedig önbizalmat adott a csapatnak

Nemcsak Zidane, hanem a csapat néhány játékosa is értékelte a Balaídosban aratott győzelmet a lefújást követően.

Sergio Ramos

„Egy idegenbeli győzelem nagyszerű bajnoki kezdés. Arra kell koncentrálnunk, amit jól csináltunk.A kiváló fizikai felkészülésre, amit az előszezon során produkáltunk, illetve arra, hogy a lehető legjobb állapotban érkeztünk a meccsre. Az eredmény igazságos volt, egy tipikus Real Madridot láthattunk ma.”

„Tovább kell lépni. Nem merenghetünk az előző idényen, nem ünnepelhetjük a kettővel ezelőtti idényt. Ma nulláról kezdtünk, nagy energiával és lelkesedéssel. A célunk az, hogy mindhárom sorozatot megnyerjük.”

„Nem érdekelnek minket más csapatok eredményei, csak a saját játékunkkal foglalkozunk. Egyszerre mindig csak három pontért kell küzdened. Ez így működik. Ez csak az első mérkőzés volt, hosszú utat kell még megtennünk. A Real Madrid előrelépett, fenn kell tartanunk az egyensúlyt.”

„Emberhátrányba kerültünk. Bármi is történik a játék védelme érdekében, azt el kell fogadnunk. (Ramos itt az új szabályra utal, ami a Lukáéhoz hasonló belépőket azonnali piros lappal bünteti – a szerk.) A döntés rosszul jött nekünk, de meg fogjuk vizsgálni. Lukának nem voltak rossz szándékai. Beszéltem a bíróval, kétségei voltak, megnézte a videót és meghozta a döntést. A videóbíró ezért van itt, ma mi fizettünk rá.”

Thibaut Courtois

„Nem volt könnyű előszezonunk, hiszen voltak meccsek, amelyeken nem játszottunk jól. Ugyanakkor tudtuk, hogy jóra fordítjuk majd a dolgainkat. Jól érezzük magunkat, ezt a mai mérkőzés megmutatta. Jó meccset játszottunk, tíz emberrel is tudtunk menni előre. Ez a kulcs.”

„Tudtuk, hogy a második félidőben nyomást fognak ránk gyakorolni. Jól érkeztem Aspasszal szemben, egy az egyben, jó védést mutattam be. Jó reflexekkel rendelkezek. Az a védés önbizalmat adott a csapatnak. Jól teljesítettünk, de nagy kár, hogy nem sikerült kihúzni kapott gól nélkül. Folytatnunk kell a kemény munkát, most csak a Valladolid elleni mérkőzésre koncentrálunk.”

„Bale fontos játékosa a csapatnak, nagyszerű meccse volt. Mindenki kedveli őt a csapatban, fontos számunkra, hogy itt játszik. Nagyon elégedettek vagyunk vele.”

„Ami a kapuskérdést illeti, a kulcs, hogy keményen kell edzeni, bizonyítani kell a képességeinket. Ha kimész a pályára és bemutatsz két létfontosságú védést, akkor magabiztos leszel, ami folyamatosan arra késztet, hogy keményen dolgozz az edzéseken.”

„Jól érzem magam, jó előszezonom volt, de még mindig hajtok, hogy bizonyítsak az edzőmnek. Mindannyian Zidane-nal vagyunk, egy csapatként edzünk.”

„Nem is vettem észre Hazard sérülését az edzésen, így meglepett, hogy nincs ott a keretben. Reméljük, hogy hamar felépül majd.”

Casemiro

„Nagyon örülünk, hiszen nagyszerű erőfeszítéseket tett az egész csapat, egy rivális otthonában. Irányítottuk a mérkőzést, mindannyian csak arra koncentráltunk, amire kellett.”

„A Real Madrid játékosaként mindig a lehető legjobb eredményekre kell törekedned, még az előszezonban is, de az emberek hajlamosak elfelejteni, hogy az előszezon lényegében csak bemelegítés: idő a fejlődésre, változásra, a taktikai elemek gyakorlására… Ma a három pont megszerzése volt a kulcs. Bizonyítottuk, hogy jól dolgoztunk, most pedig van egy újabb hetünk arra, hogy készüljünk a következő mérkőzésre. Tudjuk, hogy hosszú út áll előttünk a bajnokságban, tisztában vagyunk a versenyhelyzettel, de ma jól kezdtük az idényt.”

„Tudtuk, hogy a Celta otthona nem könnyű terep, ezt mindig figyelembe kell venni. Modrić egy nagyszerű játékos, de nélküle is tennünk kellett a dolgunk. Ha mind koncentrálunk, akkor a dolgok jól alakulnak, hiszen nagyszerű csapatunk van, melyet briliáns játékosok alkotnak.”

„A labdaszerzés a feladatom. Imádom ezt csinálni a pályán, nagyon elégedett vagyok a mai játékommal.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…