Őrültség lenne leírni Zidane-t

Zinédine Zidane munkáját nemcsak a kívülállók, de már a szurkolók is megkérdőjelezték látva a csapat teljesítményét az előszezonban. A Red Bull Salzburg ellen azonban kiderült, van még egy pár trükk a francia mester tarsolyában, hogy változtasson a dolgokon.

Egy új hadrend

Az 5-3-2-es (vagy ha úgy tetszik, 3-5-2-es) felállás nemcsak stabilabb védekezést jelentett, de több lehetőséget biztosított a két támadónak is a szélső védők támogatása révén. Ugyan még mindig rengeted a teendő, hogy a csapat elérje a megfelelő fordulatszámot a bajnoki rajtra, mégsem bölcs dolog Zidane-t ilyen korán leírni, és új edzőről áhítozni.

Hazard a Salzburg elleni találkozón.Láthattuk a tegnapi mérkőzésen, hogy az öt védő egyáltalán nem jelenti azt, hogy a csapat lemond a támadó és attraktív futballról. A játék ezúttal direktebb, mégis sokkal folyamatosabb volt, nem jelentett problémát az ellenfél által alkalmazott letámadás sem. Karim Benzema és Eden Hazard játéka is nagyban feljavult, köszönhetően annak is, hogy Marcelo és Dani Carvajal bejátszották az egész bal, illetve jobb oldalt.

Több terület, jobb kémia

Időbe telt, de úgy tűnik, Zidane végül csak megtalálta azt a rendszert, amely megadja Eden Hazard számára a kellő szabadságot. Az új felállásban a belga támadó nagyobb szabad területet tudott bejátszani, ki tudta bontakoztatni a kreativitását, valamint összjátékban is jól megtalálta a kapcsolatot csatártársával és Iscóval. Igaz, ez csak egy felkészülési meccs volt, de ha a rendszert a következő találkozókon is így tudja működtetni a kopasz mester, elképzelhető, hogy aranyat talált.

Vinícius Jr. a Salzburg ellen.

Mi lesz veled, Vini?

Amíg Hazard kivirágzóban van a habfehér mezben, addig Vinícius továbbra is igen keveset mutat. Kevés játékpercet kapott az előszezonban és a taktikai hadrend módosítása sem kedvezett neki. Ha pedig még ez sem lenne elég, ebben a rendszerben Luka Jović is a posztriválisának számít, mivel a gólok hiánya egy továbbra is fennálló probléma, így a vezetőedző vélhetően hamarabb fog a szerb játékoshoz nyúlni, mint a brazilhoz.

A tegnapi barátságos mérkőzés volt, de csak a nevében. A Salzburg igen kemény párharcokat kezdeményezett, amibe a madridi játékosok is partnerek voltak, elég csak megnézni a sárga lapok számát. Talán túl komolyan is vette a királyi gárda azt a mérkőzést, amely ahhoz képest keveset számít, hogy az új szezon kezdete immár csak pár napra van

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK