Jól figyelj, Piqué!

A MARCA újságírója meglehetősen élesen reagált Gerard Piqué újabb (szokásos?) Madrid felé irányított kommentárjaira.

A reakciót megelőző Piqué-nyilatkozat: „Egyetértek azzal, hogy alulértékelik a bajnoki címet. Egyedülálló teljesítmény 11-ből 8-szor megnyerni. Lehet, hogy azért nem értékelik eléggé, mert 15-20 ponttal nyerjük őket úgy, hogy kimagaslunk a mezőnyből. De minden évben olyan csapatokkal küzdünk, mint a Madrid, Sevilla, Atlético, Valencia… Ezek a csapatok folyamatosan jól teljesítenek Európában is, BL-címeket, El-címeket nyernek. Koncentrálhatnánk a Bajnokok Ligájára és eldobhatnánk a bajnokságot meg a kupát, de mi nem játszunk orosz rulettet. Mi itt helyesen cselekszünk, a bajnokságot tekintjük alapnak, illetve azt, hogy megfelelően érjünk oda az idény végére.”

Gerard Piqué Bernabéu

„Számunkra a bajnoki cím az elsődleges, ez az a versenysorozat, ami meghatározza, hogy valójában sikeres idényed volt-e. Természetesen meg akarjuk nyerni a Bajnokok Ligáját is, de tudjuk, hogy ez rendkívül nehéz és reálisan kell néznünk a dolgokat. A fő célunk a bajnokság.”

És a reakció:
Van valami, amiben Gerard Piqué Bernabéunak igaza van. Nagyon nehéz megnyerni a Bajnokok Ligáját. Pontosan ezért van az, hogy a Barcelona, a Juventus, az Ajax és az Atlético, akiket Simeone a napokban pozitív példaként említett, összesen kettővel kevesebbel rendelkeznek, mint a Real Madrid egyedül. Ez katasztrófa.

De a Real Madrid nem játszik orosz rulettet, ezt mások teszik. Azok, akik improvizálnak, vagy mindent a szerencsére bíznak. A blancók pedig az elmúlt hat évben négyszer nyertek Bajnokok Ligáját. Ez csak egy kicsit orosz, és nagyon Real Madrid.

Pique! Jól figyelj, hegyezd a füleid: B-a-j-n-o-k-o-k L-i-g-á-j-a! Ez az a trófea, amit Lionel Messi minden évben beígér nektek (az idei sem kivétel) a klubotok svájci alapítójáról elnevezett kupa alkalmával. 2015 óta a közelébe sem kerültetek, volt, hogy Kostas Manolas, volt, hogy Divock Origi miatt. Remélem, hogy a történelem legjobb sportklubja, a FIFA szerint a 20. század legjobb futballcsapata, a világ királya továbbra is játszhat orosz rulettet, mivel ez azt jelenti, hogy hamarosan a Huszadikat ünnepelhetjük.

Gerard Piqué Bernabéu

A LaLiga megnyerése hatalmas dicséretet érdemel, Piqué. Hatalmasat. Ez egy rendkívül nehéz sorozat. Ezért is nyerte meg a Madrid 33 alkalommal, a Barcelona pedig héttel kevesebbszer. A Barcelona 8-szor nyerte meg 11 év alatt, a Real Madrid pedig 15-ször 22 év alatt, a Keselyű ötösének köszönhetően pedig sorozatban 5-ször. 1986 és 1997 között, ami 11 év, 7-szer. 

Kedves Gerard. Sem Miguel de Cervantes, sem pedig az általad kiagyalt bajnokság sem volt katalán, és most már láthatod, hogy miként tud valaki egy történetet úgy elmondani, hogy neki jó legyen. A Real Madrid orosz rulettjének vezetékneve 13, keresztneve pedig 33. A 13 a BL-címek, a 33 a bajnoki címek miatt. Te majd szögre akasztod a csukát, Piqué, elnökölsz a Barcelona felett, visszavonulsz, a csapatod pedig megy utánad. Ez a te drámád és az én megelégedésem.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…