Négy nagy kérdés az Audi-kupát követően

Azt továbbra is nehéz lenne kijelenteni, hogy a Real Madrid készen áll az előttünk álló idényre, ezt támasztja alá az Audi-kupán lejátszott két mérkőzés összképe is. A találkozókat látva több kérdés is felmerülhet a szurkolókban – pláne, ha figyelembe vesszük, hogy 5 felkészülési mérkőzésen 11 gólt lőtt a csapat, ám 16-ot kapott. Baljós árnyak a királyi gárda játékosainak feje fölött…

Kapuskérdés

Az Audi-kupa mérkőzésein ismét bebizonyosodott, hogy mennyire jó hálóőr Keylor Navas – a Tottenham elleni elődöntő során például egészen kimagasló teljesítményt tett le az asztalra, több fontos és látványos védéssel. Harry Kane mérkőzést eldöntő góljáról sem tehetett.

A müncheni összteljesítménye újra beindíthatja a kapuskérdést érintő vitákat, hiszen az általa játszott mérkőzéseken meggyőzőbb teljesítményt nyújtott, mint belga kollégája, aki jelenleg az első számúnak számít a csapaton belül.

Védelem

A Real Madrid a múltja miatt méltán híres támadójátékáról, ám ez az ideológia a védelemben gyakran büntethető a finomra hangolt támadógépezettel operáló csapatok által. Az előszezon során több teljesen egyértelmű védelmi hibának is tanúi lehettünk, a 16 bekapott gól pedig több mint aggasztó lehet Zizou számára.

A Fener második találata például a grundfociban látott akciók tipikus példája volt, Dirar előtt és körül hatalmas terület tátongott üresen, így volt elég helye és ideje arra, hogy Navas hálójába juttassa a labdát. Münchenben Nacho volt az egyetlen madridi védő, aki látszólag magára talált, a többiek a várakozásokon alul teljesítettek. Ezeket a problémákat lesz hivatott megoldani a klub történetének legdrágább védőigazolása, Éder Militão. Nem lesz egyszerű dolga.

Középpálya

A Real Madrid mérkőzéseit látva sokan emlegették Casemiro hiányát a középpálya gyengeségeit illetően. A brazil tank a Copa América miatt társainál később kezdte meg az edzéseket Valdebebasban, így még nem léphetett pályára felkészülési mérkőzésen. A nagyobb probléma inkább az, hogy nem volt olyan játékos a keretben, aki az általa végzett munkát el tudta volna látni a közelmúlt meccsein. Ez aggasztó lehet az idényre nézve.

A CKM (Casemiro – Kroos – Modrić) trió nagy valószínűség szerint többé nem tud már 90 percen át dominálni a középpályán, tekintve, hogy egyikük sem fiatalodik, ráadásul Modrić szeptemberben már 34 éves lesz. Épp ezért nem meglepő, hogy továbbra is gőzerővel dolgozik a vezetőség Zidane személyes kedvence, Pogba leigazolásán. A 26 éves francia játékos megosztó személyisége ellenére nagy terhet vehetne le az elmúlt fél évtized legjobb triójának válláról.

Támadósor

A Real Madrid támadóalakzata az előszezon során legalább annyi kétséget generált, mint reményt. Benzema müncheni góljai optimizmusra adhatnak okot, ám nem szabad elfelejteni az előző idényt, mely során a francia leginkább csak az alacsonyabban jelzett csapatok ellenében tudott villogni.

Ami Marianót illeti, meglehetősen kevés esély mutatkozik arra, hogy komoly szerepe lehet Zidane terveiben, a Fener elleni bíztató játéka ellenére is. Jović esete teljesen más, ám nála balszerencsésebb játékosa aligha volt az előszezonnak. Esetében még időre van szükség ahhoz, hogy komolyabban értékelni tudjuk a munkáját.

Szintén aggasztó Hazard helyzete, aki egyelőre lassúnak és túlsúlyosnak tűnik, pedig ő lenne az, akire kulcsszerep hárulna a hamarosan induló idényben. 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK