John Toshack: Állj ki és beszélj a saját nevedben, Gareth!

A Real Madrid korábbi edzője, és a walesi válogatottban Gareth Bale-t először pályára küldő szakember a BBC egyik rádióműsorában beszélgetett a játékos helyzetéről.

„Tudom, hogy mennyire nehéz tud lenni a Real Madrid. Ez egy nagyon, nagyon nehéz klub. Én kétszer is megjártam. Garethből viszont semmi nem látszik kifelé. Semmi. Csak az ügynöke.”

„Ez, az… Isten tudja mi. Ez szomorú a futball számára, vagy legalább is az általam ismert és szeretett futball számára. Elszomorít és dühít, hogy őszinte legyek.”

„Menj és játssz. Egyszerűen játszd a játékot. Mond ki, amit gondolsz. Ne legyen valaki más, aki megmondja, hogy minek kell történnie. Mondd meg te, hogy mit akarsz, mit szeretsz, hol akarsz játszani. Adj egy kicsit többet a személyiségedből.”

Toshack

„Nem kellenek ügynökök és más emberek, akik a nevedben beszélnek. Magadnak kell kiállnod. Gareth-től semmit sem hallottam. Olvasom a rengeteg kritikát, amit kap, és ezzel csak igazolja őket.”

„Állj ki, Gareth! Adj interjút! Beszélj a magad nevében. Hat-hét éve itt vagy már, de nem beszéled a nyelvet. Ez sértés azok felé, akiknek dolgozol. Most minden negatív, ami Bale-lel kapcsolatos, de rengeteg dolgot nyert itt. Az elmúlt években fontos játékosa volt a klubnak. Nagy kár, hogy nem kötelezte el magát kicsit jobban az ország iránt, ahol együtt él a szurkolókkal, akik minden héten ott vannak a stadionban.”

„Gareth, gyerünk, áldozz be egy kis szabadidőt a nyelvtanulásra. De semmi. Semmi. Ez pedig egyértelműen nem segített neki Madridban.”
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK