Cristiano: “Kevés olyan város létezik, mint Madrid”

Cristiano Ronaldo sikeres futballkarrierjének eredményeként megkapta a rangos MARCA Leyenda díjat. A portugál sztár a MARCA igazgatójától, Juan Ignacio Gallardótól vehette át az elismerést a madridi Teatro Reina Victoriában, amelyet ezúttal számos hazai és nemzetközi sajtóorgánum munkatársai és kedvencüket élőben látni akaró szurkolók töltöttek meg.

„Ennek a trófeának különleges helye lesz a múzeumomban” – mondta meghatódva Ronaldo.

„Madrid különleges; sokat utazom, de kevés olyan város létezik, mint Madrid. Ez a díj nagyrészt abból adódik, amit a Real Madridnál tettem.”

„Ez egy spanyol trófea, én pedig megtisztelve érzem magam azért, hogy megkaphattam. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki segített abban, hogy ezt elérjem. Büszkeséggel tölt el. Remélem, hogy hamarosan újra visszatérek Madridba.”

Az eseményen, amelyet Felipe del Campo prezentált, többek között megjelent Ronaldo ügynöke, Jorge Mendes, barátnője, Georgina Rodriguez, a Real Madrid elnöke, Florentino Pérez, az Unidad Editorial elnöke, Antonio Fernández-Galiano Campos.

Ronaldo egy szűk sportolói elithez csatlakozik, akik megkaphatták ezt a díjat. Olyanokat követ a sorban, mint Rafa Nadal, Michael Jordan, Michael Phelps, Marc Marquez, Pau Gasol, Miguel Indurain, Usain Bolt és Roger Federer, futballisták közül pedig Lionel Messi, Raúl González, Diego Maradona, Pelé és Paolo Maldini.

Ezzel a díjjal Ronaldo újabb trófeát helyezhet amúgy is lenyűgöző gyűjteményébe, többek között öt BL-cím, négy klubvilágbajnoki trófea, három UEFA-Szuperkupa, három angol bajnoki cím, két spanyol bajnoki cím, egy olasz bajnoki cím, egy Eb-cím, egy Nemzetek Ligája trófea mellé.

A BL (127 gól), a Real Madrid (451 gól), a portugál válogatott (88 gól) legeredményesebb játékosa, aki mind klubjaiban, mind hazája válogatottjában letette névjegyét. Tagadhatatlan, hogy a 34 éves játékos minden idők egyik legnagyszerűbb játékosa.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK