Bale depressziós, de szeretne Madridban maradni

A Real Madridnak 10 napja van az angol átigazolási piac zárásáig.

A hároméves kínai szerződésről szóló híreket Gareth Bale menedzsmentje szellőztette meg a médiában, egyetlen üzenetet közvetítve ezzel: nem túl nehéz találni egy klubot, amely hajlandó ingyen leigazolni a játékost, és amely ajánlat elfogadásakor az egyetlen kitétel, hogy magas fizetéssel csábítsák a walesit.

Bale a körülötte zajló események miatt nem is került be az Audi-kupára utazó keretbe, ahol egykori csapata, a Tottenham ellen léphetett volna pályára. A Daily Mail szerint viszont azért nem utazott a többiekkel, mert depressziós. Jonathan Barnett az AS megkeresésére sem adott részletes információkat a játékosról – nem erősítette meg, hogy stresszes lenne, de azt sem, hogy él-e még a kínaiak ajánlata. "Elnézést, nem válaszolok." – Ennyi volt a válasza.

Az ember úgy érzi, ez a stratégia következő lépése. Ha a klub nyomást helyez a játékosra, és Bale-nek nem marad más opciója, mint távozni, akkor egyértelműen csak a Premier League jöhet szóba. Az angol átigazolási piac azonban augusztus 8-án, délután 5 órakor zár. Ha Bale-nek tényleg csak ez az opció jöhet szóba, akkor tíz napja maradt új csapatot találni.

Amúgy is nehezen elképzelhető, hogy a walesi válogatott csapatkapitánya, jó eséllyel pályázva a jövő évi Eb-re való kijutásra, ilyen távolra költözne. A kvalifikáció márpedig biztosan rendkívül fontos lesz a most 30 éves Bale-nek. A nagy távolságon kívül az sem szólna a Kínába távozás mellett, hogy nem sokan maradtak válogatottak azután, hogy Ázsiába szerződtek. Az egyetlen kivétel talán Yannick Carrasco. A legtöbb európai játékos csak akkor igazol Kínába, amikor már visszavonult a válogatottból. Bale azonban nemcsak a walesiek csapatkapitánya, de a valaha volt legtöbb gólt szerző játékosa is. Minden bizonnyal a 2020-as Eb és a 2022-es vb is szerepel a terveiben.

A sok "ha" és "de" mellett egy dolog biztos még: Bale boldog Madridban, és itt szeretne maradni. A családja is boldog, itt élnek a spanyol fővárosban, és valószínűleg a legkevésbé vágynak arra, hogy kapkodva kelljen költözködniük egy távoli országba. S bár Bale nem él túlzottan "hangos" közösségi életet Madridban, Santanderben és La Moralejában is szívesen űzi hobbiját, a golfozást. Ráadásul repülővel Cardiff is csupán 2 óra, ahová szintén gyakran hazatér.

Az egész Bale-ügyet azonban rettenetesen rosszul kezelte a Real Madrid. Bale piaci értéke rohamosan csökkenő tendenciát mutat, főleg azután, hogy Zidane kijelentette, az lenne a legjobb, ha már másnap nem lenne ott. Mindeközben mindenki tisztában van azzal, mekkora anyagi áldozat lenne a Madridnak csillagászati összegeket kifizetni egy olyan játékosnak fizetésként, akire nem is tartanak igényt, s aki minden bizonnyal nem sokat játszana a következő szezonban. A walesi összesen bruttó 30 millió eurót keres. Értelemszerűen a csapat, amely majd meg tudja adni ezt a fizetést neki, minél kevesebbért szeretné leigazolni.

A Real Madridnak 2017 nyarán volt esélye továbbadni Bale-t Mourinho Manchester Unitedjének. "Ha nem játszik a Szuperkupán, harcolni fogok Bale-ért" – nyilatkozta akkor a portugál menedzser. Akkoriban 150 milliót is adtak volna érte. Két évvel később ott tartunk, hogy egy kínai klub akarja elvinni – ingyen. Zidane kijelentése pedig csak olaj volt a tűzre. Most pedig olyan helyzet állt elő, hogy Bale keveri a kártyákat: csakis akkor fog távozni, ha minden szempontból a lehető legjobb ajánlatot kapja.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK