Így nem mehet tovább

A MARCA írása az előszezon eddigi tapasztalatai alapján.

Az, hogy a Real Madrid trófeával fogja zárni az előttünk álló idényt, jelen pillanatban nevetséges kijelentésnek tűnik. Nem kell jósnak lenni ahhoz, hogy beláthassuk, jelenleg a csapat sokkal van lemaradva olyan klubok mögött, mint a Manchester City, a Barcelona, a Liverpool, vagy a Juventus, hogy csak négy együttest említsünk. A tavaly csúnyán leszereplő csapatban ismét bizalmat kapott több, már régebb óta itt lévő játékos, és a Zinédine Zidane által beígért változtatások sem látszanak egyelőre. Az igazolások ellenére, akik közül egyedül Eden Hazard helye mondható biztosnak a kezdőcsapatban, egyértelműnek tűnik, hogy a Madrid ugyanazt próbálja játszani, mint az előző szezon végén.

Real Madrid, Zinédine Zidane

Ha megvizsgáljuk az előszezon eddigi három találkozójának kezdőcsapatait, nyilvánvaló, hogy nincsenek forradalmi változások. A védelem ugyanaz, ahogyan a középpálya is, eltekintve Casemiro hiányától a Copa América miatt, Hazard pedig az egyetlen új arc a támadósorban. A madridi együttesnek ugyanazok a hiányosságai, mint a közelmúltban: egy kettészakadt csapat benyomását keltik, a középpálya nem tudja irányítani a játékot, a védelem minden egyes támadásnál zavarba hozható, a kapus alulteljesít a képességeihez mérten, valamint a csapatból hiányzik egy klasszikus befejező csatár. 
Meglepő, hogy Florentino Pérez mennyire vonakodik a nagyobb összegű átigazolásoktól, eközben pedig Zidane – aki kivívta magának a teljhatalmat – sorozatban hozza a furcsa döntéseket, amelyeken egyre csak ámulunk.

Ennek ellenére az ősi rivális, az Atlético Madrid furcsa módon mégis lehet, hogy szívességet tett a királyi gárdának ezzel a nagyarányú győzelemmel. Felnyithatták a Real Madrid szemét, hogy sehová sem tartanak a jelenlegi felállásban, ez így nem mehet tovább. Van idő a helyzet átgondolására, fájdalmas búcsút kell venni néhány játékostól, és olyan döntéseket hozni, amelyek szükségesek annak érdekében, hogy a csapat visszatérhessen a közvetlen európai elitbe. Valahogyan fel kell rázni a szurkolótábort is, akik jelenleg elég sötéten látják a jövőt.

A labda Florentino Pérez térfelén pattog. Azon a térfélen, ahol jelenleg Zinédine Zidane is tartózkodik.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK