Zidane új pozíciót talált Rodrygónak

Zinédine Zidane igencsak szokatlan pozícióban, Luka Modrić posztján játszatta Rodrygót a Bayern elleni felkészülési meccsen. A fiatal brazil alapvetően a támadósorban szokott szerepelni, így ez a szerep mindenképpen új volt számára, ám egyáltalán nem vallott kudarcot.

Bár a keretben lévők számára nem lehetett meglepetés ez, hiszen a montréali edzéseken Zidane már kipróbálta Rodrygót a középpályán. Az alkalmazkodás nem volt egyszerű, de az ifjú brazil végül nem vallott kudarcot a Bayern ellen.

Rodrygo a bajorok ellen összesen négy labdát szerzett, ami egyáltalán nem rossz statisztika 45 perc alatt. Ezenkívül 15 passzt adott, melyekből csak egy ment rossz helyre. Ellene négy alkalommal szabálytalankodtak, ő maga pedig háromszor szerelte szabálytalanul az ellenfelet. Legnagyobb eredménye mégis az, hogy kiharcolta Ulreich kiállítását, ezzel együtt egy szabadrúgást is, melyet saját maga értékesített.

Rodrygo pozíciói a Bayern ellen

"Azt kérte tőlem, hogy többet legyek középen" – nyilatkozta Rodrygo Zidane kéréséről. – "Ahhoz vagyok szokva, hogy a szélen legyek, de az edző kérése más volt. Jól érzem magam ebben a pozícióban is, kedvelem."

Rodrygo tehát az előszezon egyik nagy pozitívuma lehet. Vele együtt Zidane-nak összesen tíz játékos áll rendelkezésére a támadóharmadban, közülük heten játszottak a Bayern ellen. Zidane-nak egyértelműen megoldást kell találnia erre a problémára.

Mindenesetre Rodrygo már megmutatta, hogy rá másik poszton is lehet számítani.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK