Savo Milošević: Jović egy igazi gólgép

Az FK Partizan szerb edzője, Savo Milošević nyilatkozott honfitársa, Luka Jović Real Madridba igazolásával kapcsolatban.

„Egyértelmű, hogy nincs nagyobb kihívás a Real Madridnál. Kemény lesz Luka számára, de hihetetlenül gólérzékeny. Egy igazi gólgép. Ez egy nagy klub, ahol óriási a nyomás, ahol fontos a jó kezdés. Még nagyon fiatal, de ha képes lesz fejben megfelelően kezelni a nyomást, jól fognak alakulni a dolgai. Ő egy olyan típusú játékos, amilyenre minden nagy klubnak szüksége van. Nem sok olyan játékos van, akiben megvan az idényenként 25-30 gól. Ő ilyen.”

Milosevic

„Úgy gondolom, hogy a kora miatt türelmesek lesznek vele, de nem sokáig, hiszen a Madrid egy nagy klub, ami nem vár sokat. Luka az előző idényben 25-30 gólt lőtt, én pedig úgy gondolom, hogy a Madrid nagyobb klub, nagyobb potenciállal. Sok lesz a gólhelyzet, ha pedig Luka jól kezd, önbizalmat gyűjt, azonnal jó irányba fordulhatnak a dolgai.”

„Nehéz röviden beszélni a szerb futball helyzetéről, két nap is kevés lenne hozzá. A 10-18 éves játékosok kinevelésében messze le vagyunk maradva a nagyobb nemzetektől. Mindenben javulnunk kell, különösen fizikálisan, orvoslásban, ezek nagyon fontosak. Taktikailag, eszközök szintjén is javítanunk kell a folyamatainkat. Túl öreg a rendszerünk. Akik benne dolgoznak, nem értik, hogy mire van szükség a modern futballban. Úgyhogy le vagyunk maradva, ez a csapatainkon is látszik, hiszen vannak tehetségeink, de rengeteg dolog hiányzik.”
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK