Zidane: A klub már tárgyal Bale új csapatával

A Real Madrid 3-1 arányú vereséget szenvedett az előszezon első mérkőzésén, amit Zidane a kísérletezésre használt. A mérkőzés utáni nyilatkozatában a francia mester meglepő őszinteséggel beszélt Gareth Bale mellőzésének okáról.

„Szerettem volna, ha nyerünk. Ezt nem sikerült elérnünk, ez volt az első meccsünk, még csak kezdünk ráérezni. Biztos vagyok benne, hogy jobban fogunk teljesíteni a második meccsünkön. Most az első bajnokinkra próbálunk felkészülni. A célunk ez, illetve az, hogy folyamatosan haladva álljon össze minden a bajnoki rajtra.”

„Nem lehetünk elégedettek, hiszen kikaptunk, de láttunk jó dolgokat a pályán. Ez várható volt, ez volt az első meccsünk, még fokoznunk kell a tempót. A játékosok teljesítményével elégedett vagyok. Jók a rezgések. Az első 10 percben nehezen indultunk be, de aztán jók lettünk, hátulról építkeztünk. Csak a gól hiányzott az első játékrészben. A szünet után egy új csapatot küldtünk a pályára, ezek a srácok először játszottak együtt. Többet kell követelnem tőlük. Hátul egy kicsit szenvedtünk, de ez teljesen normális.”

Zidane

„Bale azért nem volt a keretben, mert a klub a távozásán dolgozik, ezért nem játszott. Meglátjuk, hogy mi történik a következő napokban. Meglátjuk, hogy már holnap megoldódik-e a dolog, a legjobb az lenne, ha így történne. Mindenki érdekében reméljük, hogy mielőbb megtörténik. A klub azzal a klubbal tárgyal, amelyikbe menni fog.”

„Nincs ebben semmi személyes. Van úgy, hogy azért teszünk valamit, mert meg kell tennünk. Semmi problémám nincs vele. Döntéseket kell hoznunk, változtatnunk kell, mindössze ennyiről van szó. Tisztában vagytok a helyzettel, meg fog változni a dolog. Nem tudom, hogy 24 vagy 48 órán belül történik-e meg. Megváltozik a helyzet, mindenkinek ez lesz a legjobb. Így mennek a dolgok. Beszélek a klubbal, döntéseket kell hoznunk, ez pedig egy olyan döntés, amit az edző és a játékos közösen hoz meg. Meglátjuk, hogy mi történik majd.”

„Hogy egy új igazolás volt a kedzőben? Az előszezonban vagyunk. Azt hozzátok ki a kezdőből, amit akartok. Felállítok egy kezdőt, utána pedig egy teljesen másik típusút. A második meccsen lesznek változások, ennyi. Nem fontos, hogy ki kezdi a meccseket.”

„A nyomást napi szinten érezzük, de ez tetszik. Tudom, hogy hol vagyok. Ez a szenvedélyem, a Real Madrid a klubom, megvolt az esélyem a visszatérésre, hogy egy új projektet kezdhessek, most épp ez zajlik. A sok trófea megnyerése után nem fogok elkényelmesedni. A jelen érdekel, nem a múlt, és az, hogy mit teszünk ezzel a kerettel.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK