Zidane: Még nem vagyunk 100%-os állapotban, de készen állunk a játékra

Zinédine Zidane megtartotta első mérkőzés előtti nyilatkozatát a 2019/20-as idény előszezonjában. A Real Madrid a Bayern München együttesével találkozik először, ezúttal Houstonban. A szakember a csapat teljesítménye mellett több játékosáról is beszélt.

„Szerettem volna megköszönni a sok támogató üzenetet, amit az elmúlt napokban kaptam a bátyámmal kapcsolatban. Külön köszönet azoknak, akik mellettem voltak, ez nagyon fontos volt számomra.”

„Három barátságos meccsünk lesz, de mindegyiken szeretnénk jól játszani. Tíz nap munka után alig várjuk, hogy játszhassunk.”

„Tudjuk, hogy fizikálisan nem vagyunk 100%-os állapotban. Ezek a mérkőzések lehetővé teszik számunkra, hogy az idény kezdetére a megfelelő állapotba kerüljünk. Az előszezonban az a legfontosabb, hogy keményen dolgozzunk. Gratuláltam a játékosaimnak, mert nagyon jó munkát végeztek. Várjuk a meccseket, mivel a játékosok már nagyon szeretnének játszani és készen is állunk.”

Zidane

„Nagyon elégedett vagyok az új játékosok beilleszkedésével, és nem lep meg a dolog. Nem könnyű, ha új klubba érkezel. Keményen dolgozó srácokról van szó, tetszik, amit tőlük látok. Kiválóak, ez pedig egy plusz adalék számunkra.”

„Hazard meghatározó játékos. Gólokat szerez, megteremti a különbséget. Karrierje során már bizonyította ezt, most pedig itt van velünk. Ki fogjuk használni a képességeit. Nagyon elégedett vagyok vele. Edennek egy olyan klub kellett a fejlődéséhez, mint a Real Madrid. Mindannyian tudjuk, hogy ebben a klubban van valami különleges. Én 29 évesen megérkeztem a Real Madridba, és még rengeteget időm volt hátra. Öt évet töltöttem el játékosként itt, sokat javultam. Eden ugyanilyen helyzetben van. Tudjuk, hogy milyen típusú játékos és hogy rengeteget adhat nekünk.”

„A keret? Tiszteletben kell tartanunk ezeket a dolgokat. Annyit mondhatok, hogy klubbal együtt tudjuk, hogy mit akarunk, és azzal is tisztában vagyunk, hogy 31-ig van lehetőségünk az új érkezők és távozók ügyében dolgozni. A legfontosabb, hogy akik itt vannak velünk, az első pillanattól kezdve kiválóan dolgoznak. Bátorsággal tölt el engem a tudat, hogy mennyire jól dolgoztak azok, akik velünk vannak.”

„Bale maradása nem jelent problémát. Nem mondhatom, hogy a játékos jelentené a problémát. Szerződése van, itt van, én pedig csak annyit mondhatok, hogy bármi megtörténhet. Minden játékosomat tisztelnem kell, ő is velünk van, a Real Madrid játékosa. Meglátjuk, hogy mi lesz. A szerepe nem változott június óta.”

„Achraf még egy évet eltölt a Dortmundnál. Kiváló játékos, ezt mind tudjuk. Jót fog tenni neki, ha még egy évet ott lesz.”

„Pogba? Erre a kérdésre mindig ugyanazt fogom mondani. Tudjuk, hogy mit akarunk, azon dolgozunk, hogy ezeket a dolgokat meg is valósítsuk. Most a következő meccsel foglalkozom, lépésről lépésre haladunk a munkával. Van még időnk a pihenésre, meglátjuk, hogy mi lesz.”

Zidane

„Kubo számomra jónak tűnik, remekül dolgozik. Minőségi játékos. Biztos vagyok benne, hogy fontos lesz a Real Madrid számára. Teljesen jól vette fel a munkatempót. Fiatal, de olyan, mintha már régóta velünk lenne.”

„Őszinteség a játékosokkal? Nehéz, de ez a valóság. Mindenkivel beszéltem, szeretek egyértelmű lenni velük.”

„Azt akarjuk, hogy az emberek legyenek büszkék a játékosainkra. Holnap jó teljesítményt akarunk nyújtani a szurkolóink számára. Itt, Houstonban rengeteg futballszurkoló és madridista van, ennek nagyon örülünk.”

„James a Real Madrid játékosa. Jelenleg nyaral, meglátjuk, hogy mi lesz. Semmi mást nem mondhatok.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK