Eden Hazard: Le akarok nyűgözni mindenkit

Jay Shetty készített exkluzív interjút Eden Hazard-ral még Montréalban, a Real Madrid egyik edzésén. A beszélgetés során Eden többek között a saját játékáról és céljairól mondott néhány gondolatot.

Nagyon hiányozni fogsz a Premier League-ből, élvezet volt nézni a játékodat. De nagyon örülünk, hogy itt vagy ebben a nagyszerű klubban, a Real Madridban. 
Nagyon köszönöm!

Van valami, amit mindig meg akartam kérdezni tőled, mivel engem nagyon érdekel mások gondolkodásmódja, hogy te például hogyan készülsz fel egy meccsre? Amikor felébredsz egy nagy mérkőzés reggelén, mit csinálsz először?
Megreggelizem. (nevet)

És milyen reggelire gondoljunk ekkor?
Nincs erre bevált recept, igazából próbálok változatosan étkezni. Egyébként számomra a kis meccsek, a nagy meccsek, a barátságos meccsek egyaránt a futballról, a játékról szólnak.

Hazard

Akkor mindet egyformán kezeled?
Abszolút. Amikor bemész az öltözőbe, persze érzed, hogy más a nyomás mértéke, ha mondjuk egy Manchester United ellen játszol. Ilyenkor a szurkolók miatt nagy a nyomás.

Lőttél már néhány nagyon fontos gólt életed során, de kíváncsi lennék arra, hogy Eden Hazard hogyan gondolkodik akkor, amikor a csapata hátrányban van.
Egyszerűen csak az jár a fejemben, hogy be kell találnom. Ilyenkor látod a játékostársaidat, látod, hogy rossz a kedvük, mert hátrányban vagyunk. De én végül is azért vagyok a pályán, hogy gólokat szerezzek. Ezért megpróbálok labdát szerezni és azt csinálni, amit tudok. Cselezni, lőni, gólt szerezni.

Melyik a kedvenc gólod az eddigi pályafutásodból?
Lőttem néhányat. (nevet)

Mondj akkor néhányat, ami kiemelkedő.
Egy ballábas a Lille játékosaként a Marseille ellen, mielőtt még a Chelsea-be igazoltam volna. A Chelsea-vel a Tottenham ellen, amikor a Leicester volt a bajnok. A Liverpool ellen idegenben. Az Arsenal ellen hazai pályán. Lőttem pár gólt. De a legjobb még jönni fog. Kell még szereznem párat.

Tetszik ez az energia, a legjobb még jönni fog. (nevet)
Igen-igen. (nevet)

Akár még a mostani előszezonban is megtörténhet a barátságos meccseken.
Ezek csak barátságos meccsek, de számomra a mostani lesz az első mérkőzésem a Real Madridban, szóval egyértelmű, hogy szeretnék lenyűgözni mindenkit. A csapattársaimat, az edzőmet, a szurkolókat, szóval megpróbálom a legjobbamat adni.

Hazard

Az egyik kedvenc videóm rólad az, amikor többek között Ivanovic és John Terry mellett állsz egy felvételen
Ez minden idők legjobbja. Komolyan mondom, hogy ha bármikor megnézem, vagy már úgy is, hogy most beszélünk róla, nevetnem kell.

Látszik, hogy élvezed a játékot a pályán. Inkább koncentrált és szigorú vagy ilyenkor, vagy játékos, és hagyod, hogy az energia magával ragadjon?
Szabadon játszom. Legalábbis próbálok így játszani. Ezt néha nehéz megtenni a futballban, ott vannak a védők, középpályások. De én egy olyan játékos vagyok, aki ha nem szabadon játszik, akkor rossz vagyok. Megállok. Leülök a padra. Szeretek jobb szélen, bal szélen, vagy akár középen mozogni, együtt a társaimmal, és ösztönösen játszani. Ilyen az én játékom. Ösztönös. Nem gondolkodom azon, hogy most ezt vagy azt kell csinálnom, hogy jobbra vagy balra kell passzolnom. Egyszerűen csak játszom. Megkapom a labdát, majd egy másodpercen belül meghozom a döntést és cselekszem. 

Ezt nagyon szeretjük kívülről nézni. Mi az, amit magaddal hoztál a Chelsea-ből, a Premier League-ből, amit hasznosítani tudsz Madridban.
Tapasztalatot. Hét éve érkeztem a Chelsea-be. Olyan voltam, mint egy kisgyerek. Mostanra sokkal érettebb, tapasztaltabb lettem. Több mint ötszáz meccset játszottam karrierem során. Még csak 28 vagyok. De rengeteg tapasztalatom van, amit fel tudok használni. A La Liga persze teljesen más, mint az angol liga, de a tapasztalatnak hála könnyebben tudsz beilleszkedni. Szóval szerintem ez a legfontosabb dolog, amit magammal hozok.

És mit tanulhatsz a Real Madridnál?
Ha a Real Madrid játékosa vagy, akkor minden évben meg kell nyerned mindent. Győzni, győzni, győzni. Ha nem nyered meg a BL-t, a szurkolók mérgesek lesznek. De ez normális. Egy ilyen klubnál nyerni akarsz. Én is ezért vagyok itt. Játszani akarok, gólokat lőni, az idény végén pedig trófeákat nyerni. 

Alig várjuk, hogy láthassuk ezt.
Én is. (nevet)

Hogy tartod fent ezt a győztes mentalitást? Annyi mindent nyertél már karriered során. Hogyan tudod továbbra is fizikálisan és fejben is hajtani magad?
Ez afféle csoport-motiváció. Ha érzed, hogy a keret nyerni akar, akkor te is nyerni akarsz. Ezért szeretek futballozni. Együtt győzünk, együtt érjük el a sikereket. A futball nem egyénekről szól. Ez egy csapatsport. Ha egy dolgot akartok, egy irányba haladtok, akkor rengeteget nyerhettek együtt. Még akkor is, ha nem nálatok vannak a legnagyobb tehetségek. De persze ha megvan a tehetség, a tapasztalat és a győztes mentalitás, akkor mindent megnyerhetsz. Ezért is vagyok itt.

Az interjú YouTube-on megtekinthető.

Forrás: aLifeofMagicMoments
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK