Öt fiatal, akik le szeretnék nyűgözni Zidane-t az előszezonban

Montréalban kezdte meg a 2019/2020-as idény előszezonját a Real Madrid, és az új igazolások mellett Zinédine Zidane vezetőedzőnek a Castillából csatlakozott fiatalokat is figyelemmel kell követnie. A huszonkilenc fős keretből ezúttal öten vannak, akik a „B csapatból” érkeztek Zidane kérésére. Lássuk is, kikről van szó!

Diego Altube (született: Madrid, 2000. február 22.)

Az ifjú hálóőr utolsóként került kiválasztásra, azután, hogy bizonyossá vált, Luca Zidane a Racing Santander együttesénél folytatja pályafutását. A 19 esztendős Altube számára persze nem ismeretlen az első keret, hiszen Solari alatt már járt a felnőtteknél edzésen. Bár madridi születésű fiatalemberről beszélünk, nem teljesen a Real Madrid „szülötte”, hiszen pályafutásának korai szakaszában a Real Betisnél és a Real Valladolidnál is megfordult.

Javi Hernández (született: Jerez de la Frontera, 1998. május 2.)

Javi újabb bizonyítéka annak, hogy a kölcsönjáték igenis a fejlődését szolgálja egy játékosnak. Korábban végigjárta a kötelező „ranglétrát”: a Madrid U17-es, U18-as, majd U19-es csapatában is szerepelt, mielőtt a Castillához került volna. Tavaly nyáron aztán kölcsönadták a Real Oviedo B csapatának, ahonnét röpke két hónap alatt felküzdötte magát az első keretbe. Végül 24 meccsen kapoitt lehetőséget a felnőttek között, egyetlen gólját pedig épp az asztúriai derbin szerezte. Posztját tekintve balhátvéd, azonban természetesen szeret csatlakozni a támadásokhoz, sok gondot okozva ezzel az ellenfélnek.

Jaime Seoane (született: Madrid, 1997. június 22.)

Még egy játékos, akinek már volt dolga az első csapattal. Seoane Santiago Solari utolsó, Valladolid elleni keretének volt tagja, úgy, hogy előző nap még a Castillában lépett pályára tétmérkőzésen. A létra minden fokát végigjárta, 2017. november 28-án a Fuenlabrada ellen pedig be is mutatkozhatott az első csapatban Zidane előző regnálása alatt. Posztja középső középpályás.

Adrián de la Fuente (született: El Escorial, 1999. február 26.)

Szinte kihagyhatatlan volt előző szezonban a Castilla kezdőjéből, azonban a play-off körben eltiltás miatt nem szerepelhetett. Középső védőként is a fáradhatatlan munka megtestesítője, technikailag és fizikailag is rendkívül képzett. Leghíresebb momentuma, amikor még Guti irányítása alatt 2017-ben a középpályáról szerzett hatalmas gólt.

Álvaro Fidalgo (született: Oviedo, 1997. április 9.)

Az Oviedónál kezdte pályafutását, majd a Sporting Gijón ificsapatához került, 2012-től játszik a Real Madridban, ő is végigjárta az összes létező utánpótlás csapatot. Posztját tekintve egyfajta kreatív középső középpályás, akinek nagyon jó szeme van a pályán, játékstílusát sokszor Luka Modrićéhoz hasonlítják. Az előző szezonban debütált a felnőtt csapatban, méghozzá a Király-kupában, a Melilla felett aratott 6-1-es győzelemmel végződött mérkőzésen.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK