Visszatért a legjobb Asensio?

A játékos remek fizikai állapotban kezdte meg az előszezont, nagyszerű idény előtt állhat.

Amikor a Real Madrid játékosai vasárnap kifutottak az edzőpályára Montreálban, kaptak egy kis meglepetést az új erőnléti edzőtől, Gregory Dupont-tól: a legendás Cooper-tesztet. Mielőtt a keret kimenőt kapott volna a hétfői napra, Dupont betervezte számukra ezt az állóképesség-tesztet, hogy begyűjtse a játékosok fizikai állapotával kapcsolatos első adatokat az előszezon kezdő hetének végén.

Az 1968-ban az Egyesült Államok katonasága számára kifejlesztett Cooper-teszt lényege, hogy megméri, 12 perc alatt mekkora távolságot tudnak megtenni a játékosok, egyfajta képet ad a szervezet állóképességéről és fizikai kondíciójáról.

Asensio

A tesztet az edzés elején végezték el, amelyen részt vett mind a 28 kerettag, a győztes pedig egyértelműen Marco Asensio volt. A támadó futotta a legnagyobb távolságot, az eredményével még az edzőit is meglepte. (Azonban az eredmény nem került nyilvánosságra – a szerz. kieg.) Egyértelműen látszik, hogy Asensio remek egészségi és fizikai állapotban várja a következő idényt.

A nyár segített abban, hogy Asensio feltöltődhessen. A Real Madrid teljes kerete tisztában volt azzal, hogy az előző idényben alulteljesítettek, a 23 éves játékos pedig először kapott negatív kritikákat a Madrid játékosaként. Asensio maga is felismerte, hogy nem az elvárásoknak megfelelően teljesített, ezért arra használta a nyarat, hogy fizikálisan és mentálisan is felkészítse magát egy az előzővel teljesen ellentétes idényre.

Zinédine Zidane biztosította bizalmáról Asensiót még a szünet előtt, ami kulcsfontosságúnak bizonyult a játékos motivációját, ambícióit illetően. A francia szerint Asensio a keret egyik legtehetségesebb játékosa, akiből a világ egyik legjobb játékosa válhat. Zidane töretlenül hisz Asensióban, bár azt is elmondta neki, hogy a tehetsége mit sem ér kemény munka és áldozatok nélkül.

Asensio

Abból, amit az elmúlt néhány napból látni lehetett, Asensio megfogadta Zidane tanácsát. Montreálban motiváltnak, boldognak, magabiztosnak tűnt. Az állóképesség teszt is megerősítette, hogy a játékos teljesen más állapotban tért vissza a nyári szabadságról, mint az előző idényben, újra a legjobb Marco Asensio van közöttünk.

Zidane és segítői örültek annak, hogy a játékos nem vett részt az U21-es Európa-bajnokságon a nyár folyamán. Asensiót egyébként keményen kritizálták ezen döntése miatt, de még egy pihenés nélküli idény nem tett volna jót neki sem fizikálisan, sem mentálisan. A játékos most arra tudott koncentrálni, hogy javítson állapotán, az előszezon alapján pedig úgy tűnik, ez egy nagyszerű idény lesz számára.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK