Akire mindig lehet számítani: Karim Benzema

A Real Madrid azon lesz, hogy mihamarabb elfeledtesse a szurkolókkal a 2018/19-es idényt, amely szinte mindenki számára katasztrofálisan végződött. Karim Benzema egyénileg azon kevés játékos közé tartozott, akik tiszta lelkiismerettel tudtak elmenni a nyári szabadságukra, most pedig nyugodtan kezdhetnek neki a munkának az előszezonban.

A szurkolók korábban sokáig kritikusak voltak a csatár kapcsán a gyenge gólátlaga miatt, azonban nem szabad elfelejteni, hogy mennyi labda nélküli mozgást végzett Cristiano Ronaldo támogatása érdekében.

Abban is balszerencsés volt a francia támadó, hogy az emberek gyorsan túlléptek azokon az emlékezetes pillanatokon, mint amilyet az Atlético Madrid elleni varázslata jelentett a Bajnokok Ligájában.

Miután az előző bajnoki idény második felében ismét megtalálta a góllövő cipőjét, és januártól kezdve 18 gólt szerzett, Benzema készen áll arra, hogy az újjáépülő madridi támadógépezet vezéreként, immár felszabadultan játszhasson az előttünk álló szezonban.

Benzema

Csak Lionel Messi, Robert Lewandowski, és Kylian Mbappé szereztek több gólt a franciánál az elmúlt idényben, valószínűleg Zidane őt is az érinthetetlenek közé sorolja.

Benzema 2009 óta a klub játékosa, így már régi bútordarabnak számít, csakúgy, mint a 2005-ben leigazolt Sergio Ramos, valamint Marcelo, aki 2006-ban csatlakozott a kerethez.

A Bernabéu stadionban töltött évtized alatt Benzemát számtalan alkalommal megkérdőjelezték, és folyamatosan átigazolási pletykák szereplője volt.

Tulajdonképpen mindössze néhány hónapja történt, hogy a Lyon korábbi csatárát az Arsenallal hozták szóba, amely maga a játékos számára is megdöbbentő volt, főleg, amikor olyan híresztelésekkel szembesült, hogy Londonban vásárolt házat magának.

Benzema pedig pontosan olyan módon reagált, amely jellemző az egész itt eltöltött pályafutására: profi módon végezte a dolgát, és keményen dolgozott a csapatért.

Az edzője, Zinédine Zidane monda róla: „Bárki, aki érti a labdarúgást, tisztában van vele, hogy Benzema nagyon jó játékos. Számomra ő nem egyszerű csatár, inkább egy olyan labdarúgó, aki számos területen jó dolgokat tud csinálni.”

Ami igazán érdekessé teszi Benzema madridi sokadvirágzását, az az a tény, hogy ismét igazi világsztárokkal fog együtt játszani.

Benzema és Hazard

Rodrygo és Vinícius Junior esetében elmondható, hogy adott a tehetségük, így csak rajtuk múlik majd, hogy milyen szintre fognak eljutni a későbbiekben, Eden Hazard pedig a legmagasabb minőséget képviselő játékos, aki futballistaként a legjobb éveiben jár.

Claude Makélélé is izgatott a Benzema – Hazard páros játékával kapcsolatban, hiszen a királyi gárdának főleg a támadásokban akadtak problémái az elmúlt szezonban: „Félelmetes dolgokra lehetnek képesek együtt. Nagyon könnyű és egyszerű Karim mellett játszani, mindenki, aki valaha játszott mellette, ezt mondta róla. Önzetlen futballista, akinek csak az jár a fejében, hogy az együttese gólt szerezzen, számára a csapat az első, és mindent el fog követni annak segítése érdekében.”
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK