A túlárazott Pogba

A játékosok piaci értékének meghatározására specializálódott szervezetek sokkal kevesebbre becsülik a francia világbajnok Paul Pogba értékét, mint amekkora összeget a játékosért a Manchester United vár. A becsült érték minimálisan haladja meg a 100 millió eurót, de a Madrid biztosan nem fogja ennyiért megszerezni a középpályást.

Ha a Football Managerben lennénk, akkor Kylian Mbappé valószínűleg a Real Madridban kötne ki még ezen a nyáron, klubrekordnak számító, közel 300 millió euróért cserébe. De ez a forgatókönyv a valóságban biztos, hogy idén nem valósul meg. Ezért is fókuszál a Madrid átigazolási teendőinek egyéb elemeire, legelső helyen a feleslegessé vált játékosok eladására, ezt követően pedig Zidane középpályájának megerősítésére. 

Pogba

A francia szakember Paul Pogbát kérte. Ha a blancók nem érik el a céljukat a United középpályásával, akkor Christian Eriksen, Fabián Ruiz és Donny van de Beek a lehetséges alternatívák.

Az új középpályásnak valahol 40 és 102,5 millió euró közötti összegbe kellene kerülnie…
A 2019/20-as átigazolási időszak kirakójának utolsó darabja még igényelni fog egyetlen nagyobb kiadást. Mielőbb Florentino Pérez becsukja a csekkfüzetet, meg kell írnia egy csekket, egy valahol 40 és 102,5 millió euró közötti összeggel. Legalább is akkor, ha a Transfermarkt és a CIES Football Observatory által megállapított felmérésére hagyatkozunk. A két szervezet az alábbiak szerint állapítja meg a felmerült középpályások értékét (millió euróban):

Név Transfermarkt CIES Football Observatory Átlag
Paul Pogba 100 90-120 (105) 102,5
Eriksen 100 40-50 (45) 72,5
Fabián 50 70-90 (80) 65
Van de Beek 40 40

… azonban Pogba valószínűleg 150 millió eurónál is többe kerül majd
Pogba Zidane választása, de őt a legnehezebb megszerezni. Kulcsfontosságú játékos a Unitedben, akik pénzügyileg nem szorulnak rá az eladására, ráadásul nem is akarják eladni, így nagyon magas összeget és sok türelmet igényel az üzlet. Hivatalosan még nem árazták be a francia világbajnokot Manchesterben, de nem valószínű, hogy 150 millió euró alá mennek, ha egyáltalán belemennek az eladásba. A legutóbbi angol hírek ráadásul már 170 millió euróról szóltak. Mindenesetre mind a játékos, mind az ügynöke megtette a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy Pogba közelebb kerüljön a Bernabéuhoz.

A három olcsóbb alternatíva: Eriksen, Fabián, Van de Beek
Az Eriksen-üzletet sokkal könnyebb lenne nyélbe ütni, a dán játékos ügynöke folyamatos kapcsolatban áll a Real Madriddal. A középpályás szerződése jövőre lejár a Tottenhammel, a hosszabbítás még várat magára, a klubját pedig rá lehetne kényszeríteni egy nyomott árú eladásra, hasonlóan Hazard esetéhez. Fabián is a célkeresztben van, ő remekül teljesített a spanyolokkal az U21-es Eb-n, Van de Beek pedig az Ajax BL-menetelésének egyik főszereplője volt az előző idényben.
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK