Xabi Alonso: Már játékosként is szerettem olvasni a játékot

A Real Madrid utánpótlásbázisáról San Sebastiánba tette át székhelyét a legendás középpályás, hogy a Real Sociedad B csapatánál tovább fejlődhessen edzőként. A 37 éves Xabi Alonso a MARCA-nak adott rövid interjút a váltás apropóján.

„Úgy vélem, hogy az életben mindennek megvan a maga ideje, így a távozásnak és a visszatérésnek is. Megvan az okom arra, hogy visszatérjek San Sebastiánba, egy érdekes projekt élére. Emellett további létfontosságú érveim is vannak, ilyen például a hazatérés.”

„Nagyon boldog voltam a Real Madrid utánpótlásbázisán, de rengeteg izgalommal tölt el, hogy visszatérhetek a Real Sociedadhoz és itthon fejlődhetek edzőként.”

„Játékosként mindig is szerettem olvasni a játékot, felkészülni a mérkőzésekre és irányítani is azokat, így edzőként is azt várom a csapatomtól, hogy képes legyen alkalmazkodni a különböző mérkőzésekhez. Dinamikusnak kell lenniük.”

„Elég sok edzőm volt pályafutásom során, de valamit mindannyiuktól tanultam. Így például Javier Clemente-től, akinél bemutatkozhattam az élvonalban, vagy John Toschacktól, aki fantasztikus edző volt. Mindig próbáltam közel lenni az edzőimhez, így a többiek módszereire is figyeltem.”

Azért kezdtem el az edzői pályát, mert szeretnék egy számomra élvezetes karriert befutni, de egyelőre nem tudom, hogy hová vezet az utam. Ezt az utat nem olyan egyszerű meghatározni, mint a célt egy séta közben.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK