A Real Madrid BL-keret problémája

A Real Madrid szeretne játékosokat eladni még az átigazolási időszak lezárása előtt, bár néhány érintettel kapcsolatban akadhatnak problémáik.

Nem azzal van a gond, hogy Gareth Bale-ért vagy Keylor Navasért senki nem jelentkezik be. Ehelyett a Bajnokok Ligája követelményei okoznak fejtörést a madridi vezetőség tagjainak. 8 olyan játékosnak kell lennie a keretben, aki a hazai szövetséghez tartozó klubokban nevelkedett, négynek pedig a klub akadémiáján kellett játszania. 

Az UEFA az utóbbi kategóriát úgy határozza meg, hogy azok a játékosok tartoznak bele, akik 15 és 21 éves koruk között 3 évet eltöltöttek a klubnál. Ennek a szabálynak jelenleg Dani Carvajal, Lucas Vazquez, Mariano Díaz és Nacho felelnek meg az első csapat keretéből.

Érdemes megjegyezni, hogy elméletileg felállítható egy olyan keret, amelyben egyetlen olyan játékos sincs, aki spanyol földön született, egészen addig, amíg van négy olyan futballista a 25 fős keretben, aki az adott klub akadémiáján játszott, mellettük pedig négy másik, aki más spanyol kluboknál nevelkedett.

saját nevelések

Ez a szabály meglehetősen más megvilágításba helyezi Lucas Vázquez és Mariano esetleges távozását. Az egyik opció az, hogy az egyiküket eladja a Real Madrid, mellette Lunin vagy Keylor távozik, Diego Altube pedig felkerül az első keretbe, hogy betöltse a négy hely egyikét. A követelménynek egyébként nem felel meg Casemiro és Valverde sem, hiszen ők nem töltöttek el három évet a madridi utánpótlásban.

A spanyol kontingenst jelenleg Isco, Carvajal, Sergio Ramos, Nacho, Jesús Vallejo, Álvaro Odriozola, Dani Ceballos, Marco Asensio, Mariano, Lucas Vázquez és Brahim Díaz alkotják. 11 játékos, akik közül többen is a lehetséges távozók listáján foglalnak helyet, hogy helyet adjanak az új érkezőknek, mint Hazard, Jović, Militão, Mendy és Rodrygo.

Úgy tűnik, hogy az U21-es Európa-bajnokság győztes csapatának két oszlopos tagjára, Vallejóra és Ceballosra is a távozás vár. Brahimot több klub is szívesen kölcsönvenné. Így meglenne a 8 játékos, akit az UEFA elvár, négy madridi akadémista és négy spanyol nevelés.

Ha a potenciális érkező Paul Pogbát nem számítjuk, a Madrid 28 játékossal rendelkezik, akik közül 17-en külföldiek. A klubnak bármilyen átigazolás kapcsán fejben kell tartania az UEFA szabályozását, hiszen annak be nem tartása azt eredményezheti, hogy a Real Madrid kevesebb játékost nevezhet a Bajnokok Ligájába, ezt a kockázatot pedig biztosan nem fogják vállalni.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK