Paul Pogba 180 millió euróért vagy Neymar 220-ért?

A címben szereplő dilemma foglalkoztatta a MARCA újságíróját.

Nyílt titokként kezelendő, hogy Zidane szándéka szerint már idén nyáron leigazolná Paul Pogbát, hogy ezzel dinamikát vigyen a madridi középpályába, és a francia mester nem is akar más nevekről hallani ezentúl. A kalapban azonban még mindig ott van Neymar, aki egyre inkább úgy tűnik, távozóban van Párizsból, így az ő esetleges érkezését is figyelembe kell venni.

Ami megnehezíti a dolgot, hogy a Manchester United egyelőre nem adta jelét annak, hogy elengedné a játékost annak ellenére, hogy Pogba már többször kinyilvánította távozási szándékát az angol csapattól.

Teljesen nyilvánvaló azonban, hogy Pogba 180 millió euró környékén lenne mozdítható Manchesterből, ami ahhoz képest csillagászati összeg, hogy nem éppen a kiegyensúlyozottságáról híres a francia középpályás. Pogba egy nagyon jó játékos – főleg, ha jól van használva -, de aligha éri meg ezt az összeget. 

Pogba és Neymar

Ami itt a kérdés, hogy megéri-e a 180 millió eurót Paul Pogba, vagy inkább kicsit növelve az összeget Neymar leigazolását kellene tető alá hozni potom 220 millió euróért? Aligha könnyű kérdés, ugyanis Neymar egyértelműen egy olyan játékos, aki bármikor képes különbséget teremteni a pályán, meccseket dönthet el, Pogba viszont nem igazán ez a kategória.

Más kérdés, hogy a brazil játékos igen durva viselkedési problémákkal küzd, ami könnyen rossz hatással lehet a madridi öltözőre is, míg Pogbát valószínűleg Zidane jobban kézben tudná tartani. Ennek ellenére Neymar valószínűleg jobb választás lenne, főleg akkor, ha már ekkora összeg elköltésére bólint rá Florentino Pérez.

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK