Leonardo: Nem tudom megígérni, hogy Mbappé hosszabbítani fog Párizsban

A PSG sportigazgatója elismerte, nem tudja garantálni azt, hogy Mbappé meghosszabbítja szerződését a klubnál. A fiatal francia csillag helyzete egyre bizonytalanabb Párizsban, főleg mióta lenyilatkozta, hogy több felelősséggel a vállán szeretne futballozni, ami számára nem biztos, hogy Franciaországban adatik meg.

"Nem kérdés, hogy Mbappé szerződés hosszabbítása az elsődleges prioritás a klubnál." 

"Jelenleg nálunk van, egyértelműen nagyon fontos a klubnak és itt szeretnénk tartani. Elképesztően motiváltan tért vissza az edzésekre, mosollyal az arcán. Nagyon karizmatikus játékos, az emberek kedvelik, nagyon fontos, hogy a csapatban tudjuk a jövőben is."

Mbappének még három év van hátra párizsi szerződéséből, azonban könnyen lehet, hogy megpróbál hamarabb kiutat keresni, hogy utána aláírhasson a Real Madridhoz.

"Nem fogok ígérgetni." – mondta Leonardo, miután Mbappé hosszabbításáról kérdezték az újságírók. "Egyrészt, nem képviselek mindenkit a klubtól ilyen tekintetben, másodszor pedig nem szeretek olyan ígéreteket tenni, amiket nem biztos, hogy be is tudok tartani."

Az egyik ok, amiért Mbappé még inkább sürgetné a távozását a francia fővárosból az az, hogy középcsatárként szeretne játszani. Jelenleg Edinson Cavani szerepel ezen a poszton a PSG-nél, Thomas Tuchel Mbappét leginkább a pálya szélén használja.

"Nagyon sok nagyszerű játékos van, akik karrierjük során több pozícióban is megfordultak. A Real Madridnál például Zidane különböző helyeken játszatta Cristiano Ronaldót, mindkét szélen, valamint csatár pozícióban is, de Ronaldinho is megállta a helyét számos helyzetben a pályán."– mondta Leonardo. 

"Az olyan játékosok, mint Mbappé, képesek bármilyen pozícióban klasszis teljesítményt nyújtani. Rengeteg erénnyel rendelkezik, elképesztően agilis, gyors és technikailag rendkívül képzett. Kíméletlen gólszerző, de mellé nagyon intelligens is. Egyszerűen minden meg van benne."
 

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK