Bale piaci értéke drasztikusan lecsökkent

Gareth Bale piaci értéke drámai csökkenésen ment át az elmúlt esztendőben, legalább is a Transfermarkt által publikált információk szerint. Más szervezetek még szigorúbbak a walesi szélsővel.

A speciálisan ezzel a témával foglalkozó Transfermarkt szerint a játékos 60 millió eurót ér, ami azt jelenti, hogy a walesi a Real Madrid keretének második legértékesebb tagjának járó helyről visszacsúszott a negyedik helyre Isco, Asensio, Jović, Kroos és Casemiro társaságába.

2018 júniusában, a Liverpool elleni győztes BL-döntőn szerzett ollózása után Bale 90 millió eurós piaci értékkel bírt. A 2018/19-es idény azonban mind a játékos, mind a klubja számára felejthetőre sikeredett, ami azt eredményezte, hogy a Transfermarkt sokkal kevesebbre értékeli a 29 éves támadót. Bale csapattársai közül csak Marcelo értéke esett nagyobb mértékben, ő 60 millió euró helyett most már csak 25 millió eurót ér a piacon.

Bale

Összességében Bale rendelkezik az ötödik legnagyobb értékcsökkenéssel a Transfermarkt szerint. Persze fontos, hogy Bale az előző idényben még a 20-as éveiben járt, a három legnagyobb mértékben értékcsökkent játékos (Marcelo, Diego Costa és Alexis Sánchez) pedig már elérték a 30 éves kort, ami a futballisták karrierjében egyébként is egy választóvonal a piaci érték szempontjából.

A kor mellet még a játékosok teljesítménye a döntő faktor a kalkulációk során, ami biztosan nem hajtja Bale malmára a vizet. Zidane márciusi visszatérését követően a walesi szélső a lehetséges játékidő mindössze 48%-át töltötte pályán, az utolsó három összecsapáson pedig még a keretbe sem került be.

Miközben a Transfermarkt 60 millió euróban állapította meg Bale árát, más szakértő szervezetek szerint a Tottenham korábbi sztárja még ennél is kevesebbet ér. A CIES Football Observatory szerint Bale piaci értéke valahol 40 és 50 millió euró között mozog, miközben a KPMG Football Benchmark platformja 52 millió eurós árcédulát ragasztana a walesi válogatottra játékosra.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK