Sergio Ramos: Különleges idény vár ránk

A Real Madrid kapitányával az UEFA hivatalos honlapján jelent meg egy interjú, melyben a jövőt, illetve a 2020-as Európa-bajnokságot helyezte a középpontba a kérdező.

A 2019/20-as szezon hosszú, kemény, de emlékezetes idénynek ígérkezik, Európa-bajnoksággal fűszerezve a végén. Mit vársz az előtted álló idénytől?

Különleges szezon lesz. Először is a Real Madriddal, ahol minden fronton trófeákért harcolunk majd. Aztán jön az Európa-bajnokság, amely számomra az egyik legnagyobb cél a következő szezonra nézve. Mindig különleges érzés a hazádat képviselni, és lenyűgöző lenne hazai pályán, a San Mamésben játszani valamelyik csoportmeccsünket. Ami engem illet, már alig várom 2020 nyarát.

Rekorddöntő sorozat lehet ez számodra, hiszen Spanyolország legtöbb válogatottsággal rendelkező játékosává léphetsz elő, ráadásul harmadjára is megnyerheted az Európa-bajnokságot…

Elég szerencsés vagyok, hiszen egy olyan generáció tagja lehettem, amely hihetetlen minőséget képviselő futballistákból állt, és akik minden létező címet megnyertek együtt: 2008-ban és 2012-ben az Európa-bajnokságot, 2010-ben pedig a világbajnokságot. Ezek mind különleges tornák voltak, amelyek sok örömmel, és annál több felejthetetlen emlékkel gazdagítottak. Ha minden jól megy, valamint a kapitány is számít rám, akkor lehet, hogy rekordot fogok dönteni. Ennek tetejében ott az európa-bajnoki cím is. Ugyanakkor egyelőre nem gondolok a „mesterhármasra”, csakis arra, hogy mindent bele kell adnom a csapat érdekében. Nagyot kell álmodnunk, mert bármilyen ellenféllel szemben képesek vagyunk győzedelmeskedni, bármilyen címet hazavihetünk.

A 2020-as Európa-bajnokság meglehetősen izgalmas tornának ígérkezik, hiszen a mérkőzéseket Európa-szerte rendezik majd. Amennyiben Spanyolország kvalifikálja magát, két mérkőzést is játszhat Bilbaóban…

Különleges torna lesz, sok rendező európai várossal. Igazi futball fieszta. Ami a San Mamést illeti, mégis mit mondhatnék? Mindenki, aki valaha is pályára lépett ott vagy látott már egy ott lejátszott meccset, az tudja, hogy egy nagyon különleges stadionról van szó. Egy olyan város stadionjáról, amely imádja a futballt. Biztos vagyok benne, hogy remek fogadtatásban lesz majd részünk és fantasztikus hangulat vár majd ránk a torna közben.

Összefoglalva: a legjobb európai csapatok, a legjobb európai játékosok, a kontinens 12 csodálatos stadionja… Mennyire lesz jó torna az Európa-bajnokság?

Ígéretesnek tűnik, nemde? Mindig megtiszteltetés ezen a tornán, illetve a válogatottban szerepelni. A jövő évi torna ezt még különlegesebbé teszi majd. Maga a tudat, hogy két mérkőzést is játszhatunk Bilbaóban, hogy pályára léphetünk más csodálatos európai stadionokban… Visszatérve a San Mamésre, lenyűgöző lesz. A Wembley-ben is csodálatos lenne pályára lépni, az elődöntő vagy a döntő során. Ez egy legendás stadion, egy olyan pálya, ahol nem játszottam még elég mérkőzést. Igazi megkoronázása lehetne egy potenciálisan briliáns szezonnak.

Forrás: uefa.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK