Militão: A Sao Paulótól a Real Madridig

A Real Madrid fiatal brazil védőjének eddigi karrierútja.

Éder Gabriel Militão (Sertãozinho, Sao Paulo, 1998.01.18.) 2025-ig a Real Madrid játékosa. A 21 éves védő a következő idénytől csatlakozik a klubhoz, már most tagja a felnőtt brazil válogatottnak, amellyel a napokban megnyerte a Copa Américát. A Porto együtteséből teszi át a székhelyét Madridba. A Portugáliában eltöltött egy év során gyorsan a csapat sztárja lett. A bajnokságban sorozatban öt hónapon át választották a legjobb védőnek.

Militão egy sokoldalú játékos, aki leginkább közép-hátvédként szerepel, de a védelem jobb oldalán is feltűnik. Gyorsasága, jó helyezkedése és megelőző képessége a legnagyobb erősségei, de a levegőben is rendkívül hasznos. A Portóhoz való megérkezése óta folyamatosan kiemelkedett ezekkel a tulajdonságokkal, gyorsan beilleszkedett az európai labdarúgásba.

Militao

34 alkalommal lépett pályára a sárkányok színeiben, három gólt szerzett. A Moreirense ellen debütált a bajnokságban, első gólját pedig a Schalke ellen jegyezte a Bajnokok Ligájában. Kulcsfontosságú szerepet játszott Portugália legjobb védelmében, szeptemberben, októberben, novemberben, decemberben és januárban a bajnokság legjobb védőjének választották. Remek teljesítményének köszönhetően brazil válogatott lett, El Salvador ellen debütálhatott, 2018 szeptemberében.

Mielőtt Portugáliába ment, Militão Brazíliában szerzett nevet magának. A Sao Paulo akadémiájáról indult, ahová 13 évesen került be. 2016-ban megnyerte az U20-as Copa de Brasilt. 19 évesen debütált az első csapatban egy Cruzeiro elleni mérkőzésen 2017-ben, ahol aztán a csapat oszlopos tagja volt a Portóba való 2018-as távozásáig.

Karrierje: 
-Sao Paulo akadémiája (2011-2017)
-Sao Paulo (2017-2018)
-Porto (2018-2019)
-Real Madrid (2019- )

Címek:
-1 Copa América (2019)
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK