A Real Madrid legtöbbet fizető vevői

A spanyol fővárosi gigász legjobb vevőjének kétségkívül az angol klubok számítanak. A Premier League különböző klubjai már több mint 300 millió eurót költöttek a Real Madridból érkező igazolásokra.

A Real Madridnál nem újkeletű dolog, hogy több játékos is létszámfölöttivé válik, és nem szerepelnek a jövőbeli tervekben. Ezeket a játékosokat a klub végül értékesíti, az értük kapott összeget pedig végül fiatal tehetségek vásárlásába forgatják – ahogy azt az elmúlt évek tendenciája is mutatja. Rajtuk kívül persze érkezik egy-egy nagyobb név is, de ma már nem a galaktikus igazolások vannak többségben. Most viszont nézzük meg, hogy kik azok, akiket a legdrágábban sikerült értékesíteni, illetve eladni a Premier League valamely csapatának.

Robinho – az első fecske

A brazil cselgép volt a Real Madrid első olyan távozója, akit egy Premier League-klub vásárolt meg jelentősebb összegért. Robinho 2008-ban, 42 millió euró fejében váltott klubot, ami akkor komolyabb összegnek számított egy Madridból távozó játékosért.  

Őt aztán követte Rafael van der Vaart 2010-ben, akiért 10 millió eurót fizetett a Tottenham, majd Esteban Granero lett a QPR játékosa 8 millió euróért cserében.

Özil, Di María és Morata, a rekorddöntő trió

Az Arsenal 45 millió eurót fizetett a Madridban egyébként korántsem rosszul teljesítő Özilért, ráadásul a megállapodás további bónuszokat is magába foglalt. Ezzel a német középpályás lett a klub legdrágábban eladott játékosa.

Alig egy év sem telt el azonban, és a rekord máris megdőlt: Ángel di María úgy érezte, hogy létszámfölöttivé vált Madridban, ezért elfogadta a Manchester United kecsegtető ajánlatát. A vörös ördögök végül 75 millió eurót tettek le Florentino Pérez asztalára.

Ez a rekord sem tartott sokáig, hiszen Álvaro Morata 2017-ben, 80 millió euróért váltotta kékre a habfehér szerelést. Azon a nyáron egyébként nemcsak érte érkezett jelentősebb összeg a Premier League-ből: Danilo 30 millió euró fejében tette át székhelyét Manchesterbe.

Mateo Kovačić, az utolsó szamuráj

A Chelsea tavaly nyáron vette kölcsön a horvát középpályást, a szerződésébe pedig egy vételi opciót is foglaltak. Ezzel a lehetőséggel élt tegnap a londoni egyesület, így bejelentette Mateo végleges szerződtetését. A transzfer 45 millió euró fejében jött létre.

Elmondhatjuk tehát, hogy a klub legjobb vevői a Premier League-ben találhatók, hiszen egyértelműen ők fizették eddig a legtöbb pénzt a Real Madridból távozó játékosokért. És szinte biztosra vehetjük, hogy nem Kovačić volt az utolsó, aki komolyabb összegért költözött Madridból a szigetországba.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK