Vinícius: Benzema és Ramos keményebben dolgoznak bárkinél, ez inspiráló

A fiatal brazil a Real Madriddal kapcsolatban nyilatkozott. Az interjú során beszélt Zidane-ról, a madridi életéről, illetve csapattársairól is.

Zidane visszatért a Real Madrid edzői székébe. Miről beszéltél eddig vele?
Elmondta, hogy folytassam a kemény munkát, mivel még nagyon fiatal vagyok. Nem hallgat senkire a klubon kívülről, csak a családomat és a klubnál dolgozókat hallgatja meg, mást nem. Vele az edzői székben és a játékostársaim mellett biztosan jobb játékossá válhatok.

Neymar karrierjét figyelve látod a hírnévvel járó kockázatokat?
Mindig óvatosnak kell lenned, bármit is teszel, az emberek pedig szerintem tisztában vannak ezzel. De nem igazán tudom, hogy mi történt vele. Én nagyon szeretem őt.

Vinícius

Mennyiben változott meg az életed, amióta csatlakoztál a Madridhoz?
Teljesen. Minden megváltozott.

Mi volt a legnagyobb változás?
Mindenki akar belőlem egy darabot, sok ember akar velem és a családommal mutatkozni.

A karriered mellett nem jutott időd túl sok szórakozásra a barátaiddal. Most, hogy pénzed és hírneved is van, behozod a lemaradásodat?
Egy kicsit, de ott van velem a családom. Szeretek velük lenni. Az, hogy a barátaim is meglátogatnak, könnyebbé teszi a dolgokat.

Tavaly hagytad el Brazíliát. Gondolod, hogy megfelelő volt a pillanat?
Az én esetemben igen. Jól játszottam a Flamengóban, de nem tudtam tovább fejlődni. Madridban három hónap alatt többet fejlődtem, mint amennyit otthon egy év alatt tudtam volna. Jót tett nekem, hogy elkezdhettem játszani a világ legjobb klubjában.

Miből gondolod, hogy gyorsabban fejlődtél Madridban?
Más az edzésmódszer. A legtöbb edzés jobb, mint maguk a meccsek. Edzésen senki sem akar veszíteni, mindenki jobbá akar válni. Vannak olyan játékosok, mint Benzema vagy Ramos, akik bár 30-on túl vannak, keményebben dolgoznak bárkinél. Az, hogy a legjobb játékosok mellett dolgozhatsz, olyan inspiráló erő, ami hozzájárul a saját fejlődésedhez.

A BL még egy újabb szint?
Igen, teljesen más futball. Az eszedbe kell vésned, hogy az ellenfelek csak arra várnak, hogy elveszítsd a labdát, és ez már elég is nekik a gólszerzéshez.

A kisebb spanyol csapatokkal is ez a helyzet?
Igen, különösen az előző idényben volt ez így, amikor nem játszottunk túl jól. Nem számít, hogy ki az ellenfél. Európában egyetlen hiba is elég ahhoz, hogy bekapj egy gólt.

Úgy tűnik, hogy Sergio Ramos a vezér. Valóban így van?
Erre született. Tudja, hogy mikor beszéljen hozzád, mikor segítsen. Ő, Marcelo, Varane, Modric… Mindegyikük segíti a többieket.

Vinicius

Milyen a Cristiano utáni időszakban csatlakozni a Madridhoz?
Cristiano az Cristiano. Klublegenda. Olyat tett, amit előtte senki. De sosem éreztem azt, hogy helyettesítenem kellene őt. Játszani akarok és segíteni akarom a Madridot.

Mire van még szükség a tehetségen kívül ahhoz, hogy sikeres légy Madridban?
Megfelelő személyiségre.
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK