A 280 millió eurós „csapat”

A MARCA segítségével összeállítottunk egy olyan kezdőcsapatot, melynek tagjai a távozók közül kerülhetnek ki. Az értékük így is óriási.

Az öt új játékos (Hazard, Rodrygo, Jović, Militão és Mendy) érkezését követően a Real Madridra újabb nagy feladat vár: csúnyán fogalmazva, a klubnak meg kell szabadulnia azoktól a játékosoktól, akik nem férnek bele Zidane terveibe.

Az egyik ilyen labdarúgó Marcos Llorente volt, akinek távozását már be is jelentették: a spanyol középpályás 30 millió, valamint további, opcionális 10 millió euró fejében távozott a városi riválishoz. Rajta kívül azonban van még tíz játékos, akik a világ bármely csapatában helyet kaphatnának, ám a francia mester terveinek nem szerves részei. Lássuk, milyen tizenegyet alkotnának a pályán!

Keylor Navas, valamint a háromszemélyes védelem

A kapuban egyértelműen Keylor Navas állna, akinek értéke 10 millió euró körülire tehető a Transfermarkt.com szerint. A hírek szerint Zidane már értesítette a Costa Rica-i hálóőrt, hogy Thibaut Courtois lesz az első számú kapus a következő idényben, így ha több játéklehetőséget szeretne, akkor máshol kell keresgélnie.

Navas előtt egy három névből álló védelem alakulhatna az említett játékosokból: Sergio Reguilón (15 millió euró) a Sevillába távozhat, nagy valószínűség szerint kölcsönbe, Jesús Vallejo (10 millió euró) talán szintén máshol próbál majd szerencsét, míg Theo Hernández (15 millió euró), aki a mögöttünk hagyott idényt a Sociedad csapatában töltötte, minden bizonnyal az AC Milan játékosa lesz.

Középpálya

A középpálya közepén hárman osztogatnának: Marcos Llorente, aki 30 millió euró fejében pótolhatja a Manchesterbe tartó Rodrit a matracosoknál. Mellette ott lehetne Mateo Kovačić, aki az elmúlt idényt a Chelsea csapatánál töltötte kölcsönben. A londoniak minden bizonnyal érvényesíteni fogják vételi opciójukat, ami 35 millió euró körüli összegről szól. A harmadik középpályás Dani Ceballos lehet, akinek értéke 30 millió euró körül mozog – ez az összeg viszont emelkedhet az U21-es Európa-bajnokságon nyújtott teljesítménye miatt.

Támadósor nagy nevekkel

Képzeletbeli csapatunkban a csatár mögött három támadó szellemű játékos kaphat szerepet: Martin Ødegaard (15 millió euró), James Rodríguez (50 millió euró) és Gareth Bale, akiért legalább 60 millió eurót szeretne kapni a klub. A norvég tini nyáron abban az esetben térhet vissza Madridba, ha nem kap megfelelő ajánlatot Németországból vagy Hollandiából. James jelenleg a Napoli számára jelent első számú célpontot – szinte biztosra vehető, hogy a nápolyiak mindent megtesznek majd a megszerzéséért. Mindeközben Gareth Bale távozásáról meglehetősen nehéz lesz tárgyalni, mivel a játékos jelezte, hogy maradni akar a csapatban, ráadásul egy esetleges távozás esetén a fizetési igényeiből sem hajlandó lejjebb adni.

A támadószellemű hármas előtt Mariano kaphat szerepet. A dominikai születésű játékosnak nem jutott akkora szerep a Real Madridban, mint amivel előzetesen számolhatott. Ugyanakkor ő is világossá tette, hogy itt akar sikeres lenni, és nem gondol a távozásra. A maradása esetén viszont mindössze harmadik számú támadó lehetne a csapatban.

Összegzés

A Transfermarkt adatai szerint a felsorolt játékosok együttes értéke elérheti a 280 millió eurót. Tekintve, hogy az európai bajnokságok klubjai közül több száznak még a kerete sem közelíti meg ezt az értéket, őrületes, hogy a Real Madrid ilyen értékben eladni is képes lehet játékosokat.  

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK