Mbappé valódi ára

A francia L’Equipe-ben megjelent egy cikk, Mbappé valódi ára címmel, amelyben a lap a PSG és a Monaco között létrejött üzlet részleteit tárgyalja, illetve azt, hogy egy érdeklődőnek mennyit kellene fizetnie ahhoz, hogy elengedjék a Parc de Princes-ből. Az összeg pedig mondjuk úgy, hogy lekorlátozza a lehetséges kérők körét.

Mbappé két évvel ezelőtt érkezett meg a francia fővárosba, egy sajátos, korábban nem látott üzlet keretein belül, amelyben kölcsönadás és kötelező vételi opció és bónusz is megtalálható volt.

A játékos első, egyébként kiválóra sikeredett idénye után a PSG aktiválta az opciót, és kifizetett 145 millió eurót a Monacónak a fiatal csatárért. A 180 millióból hiányzó maradék 35 millió eurót bónuszok formájában fogják kifizetni.

De mielőtt valaki azt gondolná, hogy ezt az összeget valamilyen mérkőzésszámhoz, trófeához, egyéni díjhoz kötötték volna, nem így történt, a L’Equipe pedig elmagyarázza, hogy miről szól a történet.

Mbappé

A Monaco akkor fogja megkapni a 35 millió eurót, ha az alábbiak valamelyike megtörénik: vagy eladják a játékost a szerződése lejárta előtt, vagy megújítják a szerződését. Egyetlen esetben nem kellene fizetnie a PSG-nek: ha megvárják, amíg a szerződés 2022-ben lejár, a játékos pedig ingyen távozik a csapattól. Ez azonban meglehetősen valószínűtlen forgatókönyv. Így tehát a Monaco szinte biztosan hozzájut a 35 millió eurójához.

A lap azt is megírta, hogy egy olyan fizetési formát találtak ki a PSG-nél, amivel elkerülhető a PSG elnökének már sok fejfájást okozó Financial Fair Play szabályainak megszegése. Így vált lehetővé az is, hogy a klub egyszerre igazolta le Neymart és Mbappét 2017 nyarán.

A L’Equipe úgy tudja, hogy ha egy klub kopogtatna a PSG ajtaján, hogy Mbappé ügyében tárgyaljon, akkor egy valahol 230 és 250 millió euró közötti ajánlattal kellene előállniuk, ami több, mint amennyit a PSG Neymarért fizetett a Barcelonának (222 millió euró).

A 20 éves játékos a világfutball egyik legnagyobb kincse, de az ára alapján csak néhány klub engedhetné meg magának a szerződtetését.

Az egyik ilyen a Real Madrid, ami egyébként a legaktívabb érdeklődő volt már a Monacóban töltött időszaka alatt is. A blancók vélhetően világrekordot jelentő összeget fognak fizetni a játékosért, ám a Florentino Pérez által eddig elköltött összeg figyelembe vételével erre vélhetően nem ezen a nyáron kerül majd sor.
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK