Megkezdődtek a munkálatok a Bernabéuban

A Real Madrid otthonában hivatalosan is véget ért az idény a Corazón Classic Match lefújása után, ezzel pedig lehetővé vált az építési munkálatok megkezdése.

A Real Madrid otthona, a Santiago Bernabéu számára hivatalosan is véget ért a 2018-19-es idény vasárnap este. Az elmúlt napokban két találkozót is megrendeztek a stadionban, a Spanyolország – Svédország Európa-bajnoki selejtezőt, illetve a Corazón Classic Match elnevezésű jótékonysági mérkőzést.

A klub arra várt, hogy a Real Madrid legendái és a Chelsea legendái által lejátszott jótékonysági mérkőzés, amely egyébként 5-4-es hazai sikerrel végződött, véget érjen, így pedig lehetővé váljon, hogy megtörténjenek az első lépések a hatalmas felújítási projekt kivitelezési szakaszában. Sokáig nem vártak, hiszen hétfőn már el is kezdődött a munkavégzés.

Bernabéu

A stadiont a következő három és fél esztendőben fogják teljesen átalakítani, egy 2022-ig szóló építési engedély birtokában. A munkálatok során mind a komplexum belső, mind pedig külső részei és a környék is radikális változáson esnek majd át. Az első napon megjelent néhány teherautó és az átalakítás fővállalkozójának (FCC) munkásai. Az átépítés teljes költsége várhatóan nagyjából 800 millió euró lesz.

2019 nyarán két fontos feladat áll a kivitelezők előtt. Az első az elmúlt hetek során már bezárt Esquina del Bernabéu bevásárló központ lebontása, a második pedig a Bernabéu tetőszerkezetének eltávolítása. A következő idényben a stadion keleti lelátójának átépítése kezdődik meg, emellett lebontják az épület nyugati oldalán található két tornyot és megépítenek két újat, amelyek az új tető súlyának megtartásában játszanak majd nagy szerepet.
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK