A Madrid Fabián Ruizt akarja

A Real Madrid korábbi, megszerezhetetlennek tűnő középpályás-célpontjáról az U21-es Európa-bajnokságon csillogó fiatal játékosra váltott.

A Real Madrid Fabián Ruizt, a Napolinál töltött kiváló idénye után jelenleg az U21-es spanyol válogatottal az Európa-bajnokságon remeklő középpályást akarja. Nem tűnik könnyű feladatnak ez sem, de a blancók már megkezdték felmérni az andalúz játékossal kapcsolatos lehetőségeket.

Tavaly nyáron a Napoli 30 millió eurót, a 23 éves játékos akkori kivásárlási árát fizette ki, hogy leigazolja őt, azóta pedig érinthetetlennek minősítették. Azt mindenesetre láthatjuk, hogy ha kellőképp kedvező ajánlat érkezik, az olasz együttes nem rest eladni sztárjait, bár előfordulhat, hogy még túl korainak érzik a magasan jegyzett Fabián eladását. Hisznek abban, hogy ha a fiatal játékos tudja tartani az Európa-bajnokságon mutatott formát, az értéke az egekbe szökik majd.

Fabián

Az AS június elején megírta, hogy a Madrid már érdeklődött a játékos helyzetéről. A fő probléma az, hogy a középpályás szerződésébe nem foglaltak kivásárlási árat, így a Madrid nem tudja kihasználni pénzügyi erejét a transzfer ilyen irányú előrelendítése érdekében. Ehelyett a kluboknak kell egyezségre jutni, ami az előzetes becslések alapján nagyjából 70 millió eurós átigazolási összeget jelentene.

A Madridot persze szóba hozzák Pogbával és Eriksennel, lényegében a kettőjük közül az egyik érkezését mindenki biztosra vette a nyár elején. Jelenleg azonban olybá tűnik, hogy a francia inkább a Juventushoz áll közel, így a dán került előtérbe. Ő jóval olcsóbban érkezhetne, mint a francia világbajnok, az így megmaradt összeget pedig Fabián megszerzésére fordíthatja a Madrid. Ez Zidane meggyőzésében is jó érv lehet, hiszen bár eredeti célpontja nem érkezne, de helyette két rendkívül tehetséges játékost kapna: Eriksen és Fabián személyében.

Fabián első olasz idénye jobban sikerült a vártnál. Hét gólt szerzett és három gólpasszt is kiosztott az általa lejátszott 40 mérkőzés során. A kiváló teljesítményének köszönhetően beválogatták a spanyol felnőtt válogatottba, az U21-es Európa-bajnokságon pedig a korosztályos csapat egyik kiemelkedő alakjává vált. A Madrid benne látja a középpálya megerősítésének kulcsát, főleg a Pogba-ügy komplikált mivolta miatt. A két játékos egyébként hasonló tulajdonságokkal rendelkezik: erő, tehetség és a tizenhatoson belülre való betörés képessége.

Fabián Ruiz

De van még egy szereplő, aki fontos szerepet játszhat a történetben: James Rodríguez. Carlo Ancelotti szívesen látná a kolumbiai középpályást a Napolinál, a következő idény kulcsemberét látja benne, amit a blancók felhasználhatnak a tárgyalások során. Könnyen előfordulhat tehát, hogy Fabián a Real Madridban, James pedig a Napoliban kezdi meg a következő idényt.
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK