Ha Ceballos más csapatban játszana, a Real Madrid most megpróbálná leigazolni őt…

Dani Ceballos csillog a korosztályos spanyol válogatottban. A teljesítményére ismélt felfigyelt egész Európa, ám könnyen elképzelhető, hogy a Real Madridot el kell majd hagynia a nyár folyamán. Pedig ha más csapatban játszana, most biztosan mindent megtenne a klub, hogy megszerezze őt…

Egészen biztos, hogy a vezetőség mindent megtenne a remeklő spanyol középpályás megszerzéséért, ha nem lenne a jelenlegi keret tagja – figyelembe véve a klub közelmúltban tanúsított átigazolási politikáját.

Zidane és Ceballos kapcsolata azonban nem felhőtlen, a francia mester a visszatérése óta is meglehetősen limitált játékidőt biztosított az ifjú titánnak.

A spanyol média berkein belül mindenki arra számít, hogy Ceballos a nyár folyamán Sevillában, Julen Lopetegui kezei között köthet ki, egy kölcsönszerződés keretein belül. Az U21-es spanyol válogatottban nyújtott teljesítményével azonban újra felhívta magára a figyelmet, a legtöbbek szerint tökéletesen illene a jelen és a jövő Real Madridjába (emellett kampányol egyébként a teljes spanyol média – A szerk. kieg.).

Luka Modrić egyre idősebb lesz, a legegyszerűbb megoldás a tehermentesítésére és pótlására pedig már ott van egy karnyújtásnyira, az öltözőn belül. Eurómilliók szórása nélkül.

Mind tudjuk, hogy Ceballos tehetséges, minőségi játékos, aki olyankor is sokat dolgozik, amikor nincs nála a játékszer. Tudjuk, hogy jól lát a pályát, és hogy veszélyes tud lenni a kapura közelről és távolról is. Ezt igazolta az elmúlt napok során is.

Florentino Pérez szereti, ha spanyol játékosok is szép számmal vannak a Real Madrid keretében – ebből a szempontól is megfelelő ember Dani a jövőre nézve. Ha a klub végül mégis úgy dönt, hogy eladja őt a nyár folyamán, csak nagyon kevés játékost találhat a keretben, aki rendelkezik a spanyolban rejlő tehetséggel. Vannak más típusú labdarúgók, mint például Toni Kroos, de nem sokan rendelkeznek olyan labdaérzékkel és labdakezeléssel, mint a spanyol. 

Az igazság az, hogy Zidane már közölte Ceballosszal a döntését. A játékos úgy utazott el a korosztályos csapattal, hogy tudta, később távoznia kell Madridból. Az U21-es Európa-bajnokságon mutatott teljesítményt látva azonban a szurkolók – és a média – maguk könyörögnek azért, hogy a felek tegyék félre a nézeteltéréseiket, oldják meg a problémákat, és próbálják meg még egyszer újjáéleszteni ezt a kapcsolatot, amelyből minden fél profitálhat.  

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK