Fernando Torres: Hazard mentalitásától függ majd, hogy mire lesz képes

A visszavonulását bejelentő spanyol támadó Real Madridot érintő kérdésekre is válaszolt az AS-nak adott kétrészes interjújában. Az érintett részek alább olvashatók.

Llorente átigazolásáról: „Az Atléti nagyobb annál, mint hogy azon kelljen gondolkodni, hogy melyik játékos honnan érkezik. Sokkal fontosabb, hogy hova mennek. El fog jönni az idő, amikor az Atlétire végcélként tekintenek a játékosok, egy olyan helyként, ahol nyerni akarnak, ahol ott akarnak maradni, ahol történelmet akarnak írni, ahol olyan játékosokká akarnak válni, akikre örökké emlékezni fognak. Ez nagyon hamar be fog következni. Nem számít, hogy honnan jönnek, a legfontosabb, hogy legyenek elkötelezettek az Atléti iránt. Ez egy nagy klub, az itt lévők el tudják mondani az újaknak, hogy ha egyszer úgy döntenek, hogy távoznak, akkor azt tegyék annak tudatában, hogy tisztelik, amit a klub adott nekik, így pedig senki nem fog rájuk ujjal mutogatni.”

Torres és Iker

Hazard és a csapatot újjáépítő Zidane: „Persze, hogy sikerülni fog Zidane-nak. Ha megvannak hozzá a források, akkor könnyebb is. Ott van a márka, minden játékos náluk akar játszani, ha pedig felhívnak egy játékost, akkor azonnal úgy tekintenek rájuk, mint a klub, ahol történelmet írhatsz. Ez eljön az Atléti esetében is. Hazard csodálatos futballista, akinek szüksége van egy olyan klub lökésére, mint a Real Madrid, ahhoz, hogy elérje a szintet, amire képes. Meglátjuk, hogy képes lesz-e ösztönözni magát arra, hogy még jobbá akarjon válni. A képességei és az adottságai megvannak ehhez. Néha, amikor láttam edzéseken, úgy tűnt, hogy gondja van ezzel, de egyértelmű volt, hogy a legjobbakkal lehetne egy szinten. Most oda került, ahol ezt megteheti. Sokkal inkább a mentalitásától függ majd az eredmény, mint a focijától.”

Casillas szívrohama: „Vannak pillanatok, amikor megáll a világ, amikor rájössz, hogy milyen törékeny az élet, hogy azon aggódunk, hogy mit fogunk csinálni egy év múlva, pedig egy év az örökkévalóság. Úgy kell élned, mintha az utolsó napodat élnéd, élvezned kell amid van, nem szabad azon gondolkodnod, hogy öt év múlva mi lesz. Élj a mának.”

Reyes halála: „Még egy ok, hogy így gondolkodjak. Szeretném látni a családomat, de végül nem érek oda hozzájuk. Ez történt Reyesszel. Amikor megtörtént a baj, vagy Iker esete, én már meghoztam ezt a döntést, de ezek a dolgok is rávilágítottak arra, hogy mit kell tennem.”
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK