A Real Madrid öltözője (is) örülne Mbappénak

Kylian Mbappé a Real Madrid szurkolói között első számú álomigazolás lenne, szinte mindenki arra vár, hogy a legújabb galaktikus megérkezzem a Bernabéuba. De a játékosok sem bánnák, ha ez megtörténne.

Mindenesetre egy ilyen lépés még némileg távolinak tűnik, hiszen a PSG a klub 50. évfordulójához kapcsolódó kampány főszereplőjévé akarja tenni a támadót, a Real Madrid számára pedig nem prioritás ezen a nyáron a transzfer lebonyolítása, tekintettel arra, hogy a támadóharmadban már erősítettek Eden Hazard-ral. Az viszont kétségtelen, hogy a 20 éves játékost tárt karokkal fogadnák a blancók öltözőjében.

Vasárnap Vinícius Jr. és Thibaut Courtois ragadták meg az alkalmat, hogy dicsérjék a francia csatárt, nem sokkal azután, hogy Valverde, Hazard, Mendy és Varane is így tett…

„Minden Real Madrid szurkoló Mbappéról álmodik” – mondta Vinícius egy francia televíziós műsorban. „Mindenki itt akarja látni a közeljövőben, én pedig úgy gondolom, hogy jönni is fog. Kétségtelen, hogy sok címet nyernénk együtt. […] Felnézek rá, már sok címet nyert, ha pedig érkezne, az nagyszerű lenne.” A brazil azt is elárulta, hogy online tartják egymással a kapcsolatot: „Instagramon szoktunk beszélgetni, küldünk egymásnak üzeneteket.”

Még ugyanezen a napon Courtois is beszállt a játékba. A belga óriás szerint kétséges, hogy a Madrid véghez tud vinni egy ilyen üzletet, de határozottan állította, hogy szívesen játszana Mbappéval. „Egyértelmű, hogy a játékosok kedvelik, örömmel fogadnák a Real Madridban.” – mondta egy spanyol tv-műsorban.

Varane és Mbappé

Június elején Federico Valverdét kérdezték Hazard és Mbappé kapcsán egy sajtótájékoztatón, még mielőtt a belga aláírt volna a Real Madridhoz. „Ha ilyen szintű játékosok érkeznek a klubhoz, akkor csak annyit mondhatok, hogy engem ez elégedettséggel tölt el. Szerintem mindketten nagyszerű játékosok, ki kell hozni belőlük a maximumot.”

Ferland Mendy a múltheti bemutatásakor kevésbé volt beszédes, de kifejezetten izgatta a dolog, hogy honfitársaival játszhatna együtt. Pogba és Mbappé esetleges leigazolása kapcsán kérdezték, amire csak ennyit mondott: „Miért ne? Mindketten csúcsminőségű játékosok.”

Ha még egy kicsit korábbra is visszatekintünk, Hazard és Varane kapcsán is találhatunk árulkodó jeleket. Márciusban egy belga lapnak tett nyilatkozatában kérdezték arról, hogy Neymart vagy Mbappét választaná. „Ha egyet kellene választanom, én Mbappét mondanám, nem utolsósorban azért, mert Kyliant nagyon jól ismerem.”

Egy évvel ezelőtt pedig Varane nyilatkozott érzelgősen francia kollégájáról, miután együtt magasba emelhették a világbajnoki trófeát Oroszországban. „Elképesztően tehetséges, korához képest pedig rendkívül érett felfogású. Bármire képes a pályán és hihetetlenül gyors. Egy átigazolás a Real Madridba? Mindig nagyon szívesen látnám őt a csapatomban.”
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK