Zidane küldetése: újraéleszteni Asensiót

Két éve a spanyol lábai előtt hevertek a szurkolók, ám a mágia azóta eltűnt. Zidane-nak ismét ki kell hoznia a legtöbbet a srácból.

Két évvel ezelőtt, amikor Marco Asensio brillírozott a Barcelona elleni szuperkupa-mérkőzéseken, minden szurkoló a lábai előtt hevert. Asensio augusztus 13-án, a Camp Nou-ban vetett véget a Barcelona egyenlítéshez fűzött reményeinek, amikor egy óriási bombával 3-1-re módosította az állást és kialakította a végeredményt.

Az augusztus 16-i visszavágón, kezdőként pályára lépve újra beköszönt, egy 25 méterről elengedett hatalmas dugóval. A szurkolók megőrültek érte.

Cristiano Ronaldo eltiltása miatt aztán sok lehetőséget kapott az idény első mérkőzésein is, és zseniális hónapot tudhatott maga mögött. Egyik legemlékezetesebb meccsét a Valencia ellen játszotta a La Liga kiírásában – Marco két góllal jelentkezett, egy pontot kiharcolva csapatának.

A szurkolók, a média és a kommentátorok egyaránt izgatottá váltak Asensio teljesítménye láttán, olyannyira, hogy sokan a jövő egyik aranylabdását látták benne. De ahogy telt az idő, a benne rejlő mágia alábbhagyott, szép-lassan el is veszítette helyét a kezdőcsapatban. A 2018-as világbajnokságon az oroszok elleni mérkőzésen saját mélypontját is elérte.

A mögöttünk álló idény során sem javultak a dolgok a spanyol számára. Asensio elfelejtette, hogy milyen is az igazi Asensio. A bajnokságban 19 meccsen léphetett pályára, és mindössze egy gólig, valamint négy asszisztig jutott. Bár Solari rendszerében leginkább a padon ült, Zidane visszatérését követően a francia bizalmat szavazott neki, megpróbálta újra felépíteni őt. A projekt azonban megbukott, Asensio nem tudta meghálálni mestere bizalmát.

Még Solari irányítása alatt, egy interjú során Asensio a következőket mondta: „Vannak nálam sokkal tapasztaltabb játékosok a keretben, az ő feladatuk, hogy vezessék a csapatot”. Marco tehát úgy gondolta, hogy a vezérszerep nem az ő felelőssége. A szavai nem örvendtek nagy népszerűségnek a Bernabéu falain belül.

Most már csakis rajta múlik, hogy megváltoztatja-e a szurkolók róla kialakított véleményét, igaz, ez közel sem lesz egyszerű. Az első lépést ugyanakkor Zidane-nak kell megtennie: meg kell mutatnia, hogy tényleg szüksége van-e az igazi Asensióra.  

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK