Zidane: Az új érkezőknek nagy szerep jut az előszezonban

A francia szakember az International Champions Cup elnökével, Charlie Stillitanóval beszélgetett az előszezon kapcsán, ami a Real Madrid számára lényegében a tornán való részvételt jelenti.

„Egy új szezon, egy fontos szezon áll előttünk, hiszünk abban, hogy képesek leszünk újra győzedelmeskedni, izgatottak vagyunk.”

„Mi most nem pihenünk. Azért vagyunk itt, hogy dolgozzunk, az pedig nagyon fontos, hogy jövőre kiváló szezonunk legyen.”

„Nem csak a szurkolók izgatottak, én is az vagyok. Az új játékosaink érkezése számunkra is nagyon érdekes dolog. Persze, hogy nagy szerepük lesz az előszezonban. Ez a tervünk, ezt akarjuk. Ezért igazoltunk már most is játékosokat, akik így velünk együtt tudnak felkészülni és készen állnak majd. Minden játékos számára fontos az előszezon.”

„A legfontosabb, hogy már az első naptól kezdve velünk legyenek az újak. Vannak válogatott kötelezettségeik, de lesz nagyjából egy hónapjuk pihenni, aztán csatlakoznak hozzánk.”

Zidane

„Minden féle játékosunk lesz, az új igazolások, azok, akik már a csapatban vannak és azok a fiatalok, akik sokat adhatnak a csapatnak az előszezon során. Ez a sokszínűség fontos számunkra.”

„A felkészülés kulcsfontosságú az olyan csapatok ellen, mint az előszezoni ellenfeleink, akik egyébként teljesen különböznek egymástól. Van egy angol, egy spanyol és egy német együttes. A torna szervezői remek munkát végeznek, kiválasztják a legjobb csapatokat, nekünk pedig fontos, hogy a legjobbak ellen játszhassunk.”

„Kihívás lesz például a németek fizikai ereje, ahogy az angoloké is, a spanyolok pedig teljesen más stílusban játszanak. Nos, igazából van itt mindenféle csapat, fontos, hogy különböző európai együttesek ellen léphetünk pályára.”

„A nyári derbi a szurkolók számára nagyszerű lesz, különösen azoknak, akik New Yorkban tartózkodnak majd. A kluboknak fontos ez a találkozó, mivel jó képet akarunk mutatni magunkról. Megpróbálunk nagyszerű meccset játszani és megmutatni, hogy milyen jó is ez a két csapat.”

„Simeone? Szerintem nehezebb most, edzőként szembeszállni vele, mint anno játékosként, hiszen akkor hozzám hasonlóan ő is egy volt a pályán lévők közül. Most ő irányítja a csapatot, nagyon keményen dolgozik. Igazán karakteres edző, mindig jól végzi a dolgát, ezért is olyan nehéz ellene játszani.”

„Nagyon tisztelem Simeonét, ahogy az összes edzőtársamat. Jó ideje dolgozik már együtt az edzői stábjával. Jó csapata van, egy nagy klubnál dolgozik, remek munkát végez, nagyon tisztelem.”

„(Az ICC elnökéhez fordulva) Tudod, hogy minden tiszteletem a tiéd, remek munkát végeztek nem csak a Real Madrid, hanem az összes többi klub számára. Hiszek abban, hogy amit csináltok, az fontos a futball, a játékosok, a klubok, az emberek és a szurkolók számára. Lehetővé teszitek, hogy élőben nézhessék meg a kedvenc csapataikat. Remek munkát végeztek, Charlie, ezért is tértünk vissza ebben az előszezonban is az ICC-re.”
 

Forrás: InternationalChampionsCup.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK