Újra szambától lehet hangos a Bernabéu

Miközben Zidane folyamatosan formálja át a csapatot a sikeresség érdekében, vannak jelek, amelyekből arra lehet következtetni, hogy a közeljövőben fontos szerep jut az ösztönös brazil focinak.

Amikor Rodrygo először pályára lép majd a Real Madridban, ő lesz a 26. brazil, aki a klub 117 éves történelmében magára öltötte a habfehér mezt. A dél-amerikai ország igazából a második ebből a szempontból, a képzeletbeli dobogó legtetején pedig Argentína ül, 28 játékossal.

Szamba-ritmus hallatszik a Bernabéuban
Brazília és Argentína is híres arról, hogy futószalagon képes gyártani a futballsztárokat, Zidane projektje kapcsán viszont nagyon úgy tűnik, hogy a Real Madrid ezúttal a szamba irányába mozdul el a tangó helyett. Jelenleg öt brazil van a Madrid keretében (Militao, Marcelo, Casemiro, Vinícius és Rodrygo), ami ugyanannyi, mint az eddigi klubrekord még a 2005/2006-os (Roberto Carlos, Ronaldo, Baptista, Robinho és Cicinho) és 2006/2007-es (Emerson, Marcelo, Roberto Carlos, Robinho és Cicinho) idényekből.

Brazilok gólöröme a Real Madridban

Az utóbbi időben Argentína lekerült a Real Madrid átigazolási térképéről, egészen a 2012/2013-as idényig kell visszamennünk ahhoz, hogy megtaláljuk az utolsó argentin játékosokat a keretben (Di María és Higuaín). A következő országok, amelyek a két dél-amerikait követik, Németország és Franciaország, 15-15 játékossal.

De visszatérve a brazil focira, a fent említett két idény különösen érintett volt ebben. Amellett, hogy öt brazil volt a keretben, egy alkalommal még az edző is brazil volt. Vanderlei Luxemburgo az első idény közepén érkezett, a második idény közepén viszont már távozott is.

Érdekesség, hogy a 13 BL-győzelemből 7 alkalommal legalább egy brazil volt a döntő kezdő tizenegyében. Canario 1960-ban, Roberto Carlos 1998-ban, 2000-ben és 2002-ben, Marcelo és Casemiro pedig a páratlan triplázás során, vagyis 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban. Marcelo egyébként 2014-ben is ott volt a pályán, de a padon kezdett.

Francia behatás
Talán nem túl nagy meglepetés, hogy a Zidane által levezényelt újjáépítés kapott egy kis francia fűszerezést is. Ferland Mendy csatlakozott a már itt lévő Varane-hoz, aki 26 évesen már 9. idényét kezdi majd a klubnál, illetve a 11. idényét megkezdő Karim Benzemához, Pogba érkezése pedig még mindig terítéken van.

És ha ehhez még hozzá jön a belga Hazard – Courtois kettős, akkor egy igazi nemzetközi elegyet kapunk.
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK