Mbappé 2020

A Real Madrid stratégiája egyértelmű: biztosítani, hogy Mbappé ne hosszabbítsa meg a szerződését a PSG-vel, és kivárni a megfelelő pillanatot. A játékosnak is kérnie kell, hogy elengedjék.

Florentino Pérez úgy döntött, hogy visszatér korábbi modelljéhez, mely szerint minden évben igazol egy nagy nevet, egy úgynevezett galaktikust. A Real Madrid elnöke Eden Hazard bemutatásán beszélgetett szűk körben néhány újságíróval, ahol elárulta, hogy ez lesz a klub stratégiája. A belga támadó csupán egy kis ízelítő abból, ami Madridban történni fog a jövőben. A következő, ha minden a tervek szerint halad, nem Neymar, hanem Kylian Mbappé lesz.

Mbappé

Mbappé 2020, vagyis a Madrid víziója
A Real Madrid abban reménykedik, hogy a következő nyáron sikerül megszerezniük Mbappét. Addig is abban bízik a spanyol klub, hogy a játékos nem fogja megújítani szerződését a PSG-vel, ráadásul ki is fejezi szándékát, miszerint Zidane csapatában szeretne játszani, majd benyújt egy átigazolási kérelmet. Mbappé álma, hogy a Real Madrid játékosa legyen, ez már rengeteg alkalommal megerősítést nyert.

Florentino reményei szerint ez lesz a forgatókönyv. Amíg a játékos nem fejezi ki távozási szándékát, a Real Madrid elnöke biztosan nem fogja megkockáztatni, hogy felbőszítse a katari emírség vezetőit, akik a PSG tulajdonosi körét alkotják, hiszen ez megronthatná a két klub közötti kiváló kapcsolatot. A Barcelona például saját bőrén tapasztalta meg, hogy mi történhet ilyenkor, hiszen megkörnyékezték Verrattit, végül pedig nem csak az olasz középpályás maradt a PSG-ben, de Neymart is megszerezték a franciák.

Jövő nyáron elmondhatjuk, hogy Mbappé már három évet töltött el a PSG-ben. Azt, hogy a következő idényben mi történik majd, nem tudjuk megjósolni. Az biztos, hogy ismét a BL-győzelem párizsiak célja, a francia csapat az elmúlt két kiírásban azonban már a legjobb 16 között búcsúzott a sorozattól.

Az első lépés a játékosé
A Madrid úgy gondolja, hogy ha Mbappé már tett néhány érdekes nyilatkozatot a jövőjével kapcsolatban, megtehetne egy nagyobb lépést is, és küldhetne egy hatásos és egyértelmű üzenetet annak érdekében, hogy az ajtók megnyíljanak. A kulcs mindenesetre nála van. A francia bajnokságban nehéz lesz elérnie, hogy egy napon aranylabdás legyen.

Mbappé

Mbappé szerződése 2023-ban jár le a PSG-vel, jelenleg pedig évi nettó 12 millió eurót keres. Miután a játékos legutóbb nagyobb felelősségről kezdett beszélni, a PSG várhatóan magasabb fizetést ajánl majd neki. A Madrid jövőre 15 millió eurós fizetést ajánl majd a francia támadónak, aki akkor már 21 éves lesz, de még a legjobb évei előtt áll majd. A spanyol óriás 220 millió eurót ajánlott a játékosért 2016-ban, de az üzletet nem sikerült véghez vinni, mivel akkoriban a PSG által ajánlott 12 milliós fizetés megborította volna a Madrid fizetésekre vonatkozó költségvetését. A helyzet azonban most már teljesen más.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK