Marcos Llorente: A transzfer, amit a Real Madrid később megbánhat

  • B. Dániel
  • June 20, 2019, 7:54 p.m.
A MARCA újságírójának véleménye a Real Madrid középpályásának Atlético Madridba igazolásáról.

Marcos Llorente távozása a klubtól elkerülhetetlen volt attól a pillanattól kezdve, hogy Zinédine Zidane visszatért a Real Madridhoz. 

A 24 éves középpályás sohasem tartozott a francia edző kedvencei közé, még úgy sem, hogy Santiago Solari alatt bizonyította, hogy igenis konkurenciát tud jelenteni Casemiro számára a védekező középpályás posztján. Mivel az Alavésnél eltöltött sikeres kölcsönjátékot követően az elmúlt két évben mindössze 15 mérkőzésen lépett pályára, könnyen érthetővé válik, miért akart Llorente mindenképpen távozni. 

A királyi gárda eladási kényszerben is volt azok után, hogy több, mint 300 millió eurót költött el Eden Hazard, Rodrygo Goes, Luka Jović, Éder Militão és Ferland Mendy átigazolására, így gazdasági szempontból alapvetően nem érheti panasz az Atléticótól kapott 40 millió eurót (Egyéb hírek szerint 30 millió euró plusz 10 millió euró opció. – a szerz. kieg.). De itt más dolgokat is figyelembe kell vennünk, például a benne rejlő potenciált. Amíg Zidane meggyőződése szerint Llorente soha nem fogja a labdarúgás legmagasabb szintjét képviselni, Diego Simeone mindent meg fog tenni azért, hogy bizonyítsa ennek ellenkezőjét. 

Llorente

Érthetetlen, hogy a Real Madrid miért szabadul meg egy olyan játékostól, akiben ott van a klub DNS-e, különösen úgy, hogy az egyik legnagyobb riválisnak engedi át a labdarúgót. A két klub közötti megnemtámadási szerződés eléggé egyoldalúnak tűnik, hiszen a Real a városi riválissal kialakított jó kapcsolat miatt meg sem kísérelte leigazolni Sergio Agüerót, José María Giménezt, vagy Lucas Hernándezt, a madridi piros-fehérek azonban a királyi gárda bármely labdarúgóját célba vehetik. 

Biztosan sokaknak eszébe jut most Theo Hernández, azonban jelentős különbség, hogy ő soha nem volt az Atlético első csapatának tagja, mivel épphogy visszatért az Alavésnél töltött kölcsön után, és egyébként sem tűnt úgy, hogy illeszkedne Simeone terveibe. Ettől függetlenül volt egy kis kellemetlenség az átigazolása miatt, ezért a Real kicsit többet fizetett érte a kivásárlási áránál, hogy ezzel is oldja a feszültséget. 

Nyilvánvalóan a két klub megállapodása hiányában az átigazolás létre sem jöhet, de a Real eladhatta volna a középpályást egy másik egyesületnek is. A probléma az, hogy ha voltak is más ajánlatok, azok nem vehették fel a versenyt az Atlético által ajánlott 40 millió euróval. 

Az idő természetesen majd megadja a választ, de figyelembe véve Llorente életkorát, képességeit, és azt, hogy manapság milyen nehéz világklasszis középpályást igazolni, ez egy olyan transzfer, amelyet a Real Madrid a későbbiekben még megbánhat.


Hozzászólások

Tabella