Zidane 5 legfontosabb feladata az előszezonban

Július 8-án kezdődik a Real Madrid idei előszezonja, ekkor érkeznek vissza az első játékosok nyaralásaikról. Természetesen jópár ismerőssel fogunk találkozni, de megannyi új arcot is szokni kell majd, mielőtt a keret repülőre ül, hogy megkezdje az észak-amerikai túrát. Ahogy azt június folyamán tapasztalhattuk, a klub mindent megtesz annak érdekében, hogy az új játékosok minél hamarabb csatlakozhassanak a csapathoz. Mindazonáltal egy biztos: Zidane-nak rengeteg feladata lesz a nyáron.

1. számú feladat: A középpálya megerősítése

A támadó- és a védekezőharmad már átesett az erősítésen, hiszen előre csatlakozott Eden Hazard, Luka Jovic és Rodrygo is, míg a hátsó alakzat Ferland Mendyvel és Éder Militãóval erősödött. Egyértelmű, hogy a jobb eredmények eléréséhez a középső részlegnek is bizonyos fokú megújuláson kell átesnie.

Ha valóban egyedül Zidane-on múlnának a dolgok, Paul Pogba valószínűleg már ma a Real Madrid játékosa lenne. A francia középpályás néhány napja Tokióban egyértelmű kijelentést tett: "Úgy vélem, eljött az ideje, hogy új kihívásokat keressek egy másik csapatban." Ez a mondat nagyjából ugyanúgy hangzik, mint Eden Hazard szavai, mikor még a Chelsea játékosa volt. A hírek alapján úgy tűnik, a Manchester United ragaszkodik Pogbához, annak ellenére, hogy a szurkolók igencsak megosztottak a témában. Mivel azonban a United idén csak az Európa-ligában indulhat, a francia minden bizonnyal megpróbál majd nyomást helyezni klubjára, hogy távozhasson.

Alternatív megoldás lehet a középpályára Christian Eriksen. Habár ugyanúgy fantasztikus játékos, sokkal kevesebbe kerülne, mint a vb-győztes francia, és a klub is őt preferálja. Eriksen is kijelentette már, hogy szívesen távozna a Tottenhamtől, azonban továbbra is fennáll az esély arra, hogy végül szerződéshosszabbítás lesz a dologból. A dán kontraktusa ugyanis 2020-ban járna le.

2. számú feladat: Kiválasztani a távozókat:

Ez a része már kevésbé múlik Zidane-on, ráadásul szinte biztosra vehetjük, hogy az előszezonbeli túrán néhány olyan játékos is részt fog venni, aki csak a nyár későbbi időszakában fog klubot váltani. Az elmúlt hetekben inkább az érkezőkön volt a hangsúly, de hamarosan meg kell indulnia a távozók lavinájának is. Átogazolás, csereüzlet vagy ingyen elengedés, egy a lényeg: a cél az, hogy legalább 12 játékossal kevesebb legyen a keretben, mint ahányan jelenleg  hivatalosan tagjai.

3. számú feladat: Pontot tenni a kapuskérdésre:

Keylor Navas valószínűsíthető távozásával valószínűleg a probléma megoldottá válik, és Thibaut Courtois lesz az első számú hálóőr Madridban. Zidane döntési pontja ebben az esetben az, hogy ki legyen a belga helyettese. Az elmúlt szezonokban Luca Zidane töltötte be a harmadik számú kapus szerepét, de a klub álláspontja szerint ezúttal kölcsönbe távozna a fiatal hálóőr. Andriy Lunin a tavalyi szezon elején, amint megérkezett szinte azonnal kölcsönbe került a Leganéshez, és nagy valószínűséggel a következő szezont is ott kezdi meg. Ebben az esetben viszont Courtois-n kívül nem marad kapus a Real Madrid keretében. Vajon Zidane ennek az ügynek a megoldása érdekében hozná vissza a klubhoz Luis Llopis kapusedzőt? A francia edző ugyanis az elmúlt napokban San Sebastiánban, a Hotel Londresben találkozott egykori kollégájával.

4. számú feladat: Kitalálni a csapat új felállását:

A mögöttünk hagyott szezon végén Zidane egyértelműen utalt arra, hogy új projektjének keretein belül új felállást is fog alkalmazni a csapattal. Mindezidáig a francia nem sokszor váltott a jól bevált 4-3-3-mas szisztémáról, mely a BBC-n alapult (Bale, Benzema, Cristiano). Egy pici változtatással láttuk már Zidane-tól a 4-3-1-2-t is, mely felállásban Isco szerepelt irányítóként, míg máskor a hagyományos 4-4-2-t fedezhettük fel, attól függően, hogy mely játékosok voltak elérhetőek a keretből. Hazard érkezésével, valamint a Mbappé és Pogba iránti nyilvánvaló vággyal a szívében Zidane-nak egyértelmű célja, hogy új lehetőségek után kutasson, és úgy formálja a keretet, ahogy az az elképzeléseihez illik. Mindezt várhatóan már az első barátságos meccseken tapasztalni fogjuk.

 

A Real Madrid előszezonja:

Nap Dátum Időpont (magyar idő szerint) Ellenfél Helyszín
Vasárnap Július 21. 02:00 Bayern München Houston
Szerda Július 24. 01:00 Arsenal Landover (Maryland)
Szombat Július 27. 01:30 Atlético Madrid East Rutherford (New Jersey)
Kedd Július 30. 18:30 Tottenham Hotspur München
Szerda Július 31. még nem ismert Bayern vagy Fenerbahçe München
Augusztus 17. vagy 18.   A bajnokság kezdete

 

5. számú feladat: Erőnlétileg is felkészíteni a csapatot a szezonra:

Az elmúlt években Zidane egyik klucsfigurája volt Antonio Pintus, a csapat erőnléti edzője. Az olasz 2016-ban csatlakozott a klubhoz, és nagyon hamar kivívta a keret tiszteletét. A hosszú szezonokra való felkészülés, az erőnlét szinten tartása mind hozzájárultak ahhoz, hogy a csapat háromszor hódította el a BL-trófeát sorozatban. Julen Lopetegui tavaly nyáron végül megvált Pintustól, de Solari visszahívta őt a csapathoz. A mostani hírek azonban arról szóltak, hogy az olasz erőnléti edzőnek megromlott a viszonya Zidane-nal, és már el is fogadta az Inter Milan ajánlatát. Ha ez valóban így lesz, akkor egy hatalmas ürességet kell majd betölteni a klubnál.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK