Ferland Mendy: Még csak most kezdem felfogni, hogy a Real Madrid játékosa vagyok

A francia tehetség a bemutatását követően a sajtó munkatársainak rendelkezésére állt, és a Real Madrid játékosaként megtartotta első sajtótájékoztatóját. Az eseményt szokás szerint Emilio Butragueño kezdte meg, aki a jelenlévőket és Mendyt is köszöntötte, majd átadta a szót a fiatal franciának.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a világ legjobb klubjához csatlakozhattam és viselhetem ezt a mezt. Remélem, hogy sok címet fogok nyerni ebben a klubban. Amikor megtudtam, hogy a Real Madrid érdeklődik, nem akartam elhinni. Ez egy nagyszerű klub, az pedig, hogy ide igazolhattam, valami elképesztő.”

„Először is azért jöttem, hogy tanuljak. Aztán megpróbálok annyi meccset játszani, amennyit csak lehet, mindent bele fogok adni a klubért, a szurkolókért. A Real Madrid rengeteget taníthat nekem, az életről is. Én is ugyanúgy a lehető legtöbb címet akarom megnyerni, mint a klub. Alázattal érkeztem ide, jó idényem volt a klubomnál és a válogatottban is. Remélem, hogy továbbra is a legjobbamat tudom nyújtani a csapat segítése érdekében.”

Mendy

„Amikor 15 voltam, meg kellett operálni a csípőmet. Akkor azt mondták, hogy nem fogok újra futballozni. Eltöltöttem némi időt tolószékben, 6 hónapos kórházi rehabilitáción vettem részt, aminek a célja az volt, hogy újra járjak. Most a világ legjobb klubjában vagyok. Nem beszélnék a nehézségeimről, de végül is ez eredményezte azt, hogy sose adjam fel és végül ide jussak. Mindig hittem az álmomban, most pedig, hogy ennek a klubnak a része lehetek, valóra is vált.”

„Még nem beszéltem Zidane-nal, remélhetőleg hamarosan erre is sor kerül. Számomra fontos, hogy ő az edző. Segíteni fog a beilleszkedésben, hiszen beszél franciául. Megtiszteltetés, hogy olyan legendával osztozhatok az öltözőn, mint ő. Gyerekként követtem a pályafutását, különleges érzés vele dolgozni.”

„Marcelo? Még nem láttuk egymást póló nélkül. (nevet) Nem tudok róla sokat mondani, ehhez először találkoznunk és beszélnünk kell. Nagyon boldog vagyok, hogy a Real Madrid része lehetek, szerintem ő is örülni fog, hogy itt vagyok. Tisztában vagyok azzal, hogy Marcelo milyen minőséget képvisel, csodás karrierje volt a Real Madridban, sokat fogok tanulni tőle is.”

„Az edző dönt arról, hogy ki játszik. Meglátjuk, hogy mi történik az idény során. Mindegy, hogy kezdő vagy csere leszek. Egy ilyen klubban mindig van versengés. Az idény még nem kezdődött meg, nem tudom, hogy Zidane milyen rendszerben akar játszani. Azért vagyok itt, hogy tanuljak és annyit játsszak, amennyit lehet.”

„Nem beszélnék a nyomásról. A klubok megegyeztek egymással, én pedig mindent meg fogok tenni a csapatért, és hogy jól teljesítsek a pályán.”

„Beszéltem Varane-nal. Elmondta, hogy ez a világ legnagyobb klubja, felajánlotta, hogy segít nekem a beilleszkedésben. Ez jól fog jönni, a válogatottban már játszottunk együtt.”

„Igaz, hogy amikor megérkeztem, kissé ideges voltam. Most kezdem felfogni, hogy a Real Madrid játékosa vagyok.”

„Csatárként, majd szélsőként is játszottam. Aztán a középpálya bal oldalára kerültem. Végül ott maradtam a bal oldalon. A francia bajnokságban nagy hangsúlyt fektettünk a védekezésre, de azt is tudom, hogy hogyan kell támadni.”

„Nagyon izgatott vagyok amiatt, hogy kikkel osztozom az öltözőn. A védelemben ott van Sergio Ramos. Elől Benzema. De igazából mindenkit felsorolhatnék.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK